Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.06.28 12:55
Visszaút a munkába – Kisgyermekes szülőknek segít a GAK programja
Nyomtatható verzió

Ötven kisgyermekes szülő vehet részt abban a kétéves programban, amelynek célja, hogy segítse a szülés után a GYES, GYED, GYET letöltését követően munkába állók beilleszkedését. Az októberben induló Munka/Család Egyensúly projekt résztvevői többek között komplex képzésen vesznek részt. A program az Aszódi, a Gödöllői és a Veresegyházi kistérségben nyújt lehetőséget a családoknak.A három kistérség nagy része Budapest agglomerációjába tartozik, ahol az átlagosnál nagyobb a kisgyermekes családok aránya. A gyermekgondozás után visszatérők munkavállalását több tényező is akadályozza, mint például az atipikus munkavégzési formák - részmunkaidő, távmunka - hiánya, az időközben elavult szaktudás és kompetenciák, valamint a társadalmi sztereotípiák megléte. A kisgyermekes szülők munkaerő-piaci elhelyezkedésének javításáért képzési és foglalkoztatási programot indítottak a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. és munkáltató partnerei, a GÖDÖLLŐ COOP Zrt., a Művészetek Háza Gödöllő, és a Richard Fritz Műanyag és Gumi Autóalkatrészeket Gyártó Kft.
A június 28-án, az Erzsébet Királyné Szállodában megtartott nyitórendezvényen dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere üdvözölte a kezdeményezést, amit egy újabb siker első lépésének nevezett. Mint mondta, mivel a szülés után a munka világába visszatérők nincsenek könnyű helyzetbe, rendkívül fontosnak tartja támogatásukat.
A program több elemből áll, a szülők mellet a munkáltatói partnereket is képzik: ők a családbarát munkahelyi kultúra bevezetéséhez kapnak segítséget. A tervek szerint jövőre kiépítésre kerül egy komplex gyermekfelügyeleti szolgáltatási rendszer – tájékoztatta a résztvevőket dr. Horváth Mihály, a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.
A jelentkezőket dajka, projekt asszisztens, pénzügyi asszisztens, ügyfélszolgálati munkatárs, pénztáros, eladó, árufeltöltő munkakörök várják.
A programban fontos szerep jut a Művészetek Házának, ahol nem csak képzések és tréningek zajlanak majd, hanem két fő tíz hónapon át tartó foglalkoztatása is megvalósul.
A GÖDÖLLŐ COOP Zrt. rugalmas munkaidő beosztással segíti a cégnél dolgozókat, akik között sok a női munkavállaló. A programmal a képzésre is nagy hangsúlyt helyeznek, GYES-en lévő munkatársaik számítástechnikai ismeretekre tehetnek szert, és nyelvtudásukat is fejleszthetik.
Az aszódi Richard Fritz Kft. hét főt foglalkoztat a program keretében, részmunkaidőben,  legalább hat hónapon keresztül. A cégnél a kisgyermekesek számára megfelelő munkarendet vezetnek be.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 150 935 716 forint.Látogatottság: 1769
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision