Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.06.30 11:01
Nők a politikában – konferencia és kiállítás
Nyomtatható verzió

A Magyar Polgármesterek IX. Világtalálkozójának részeként rendeztek június 29-én konferenciát arról, hogy milyen helyet töltenek be a nők a helyi és az országos politikai, és közéletben a Visegrádi Négyek országaiban.


A tanácskozáshoz kapcsolódóan június 30-án nyílt meg a Királyi Kastélyban az a kiállítás, ami a politikai életben jelentős szerepet betöltő nőket mutatja be. A tárlat többek között azokat a hölgyeket állítja példaként az érdeklődők elé, akik a múlt évben az uniós elnökség idején Gödöllőn megfordultak. 


A megnyitón dr. Gémesi György polgármester elmondta, Gödöllő városa az idén a „Híres Hölgyek Gödöllőn – 2012 A Nők Éve” programsorozattal a hölgyek előtt tiszteleg, a kulturális programok jelentős része a városhoz kötődő híres hölgyekhez kapcsolódik.
Ez azonban nem csak nosztalgiázást jelent, hanem középpontba helyezi a mai nőket is. Ezt jól példázza a Nők a politikában konferencia részeként megnyitott kiállítás, ami azt is megmutatja, milyen jelentős szerepeket töltenek be a nők a nemzetközi politikai életben. 
A rendezvényen részt vett dr. Szili Katalin, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korábbi elnöke is, aki elmondta, hazánkban a nők képviselete a parlamentben és a kormányban messze elmarad az Európai Unió országainak átlagától. Megjegyezte azonban, nem szabad elfeledkezni azokról a nőkről, akik az önkormányzatokban és a civil szervezetekben tevékenykednek, s akik nélkül nagyon nehéz lenne a top politikában dolgozó nők helyzete. Mint mondta, bízik abban, hogy egyszer mi is elérjük azt, ami az északi országokban már általános, hogy a kormányban ötven százalékos a nők aránya. Véleménye szerint a kvóta bevezetése ebben sokat segíthet. 
Szili Katalin külön köszönetét fejezte ki a világtalálkozó szervezőinek, hogy ennek a témának ilyen nagy figyelmet szenteltek. 
A rendezvény a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósult meg.        

  

Látogatottság: 1775
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision