Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.06.30 19:43
Tábornyitó a városi könyvtárban
Nyomtatható verzió

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban tartották a Nemzetközi Ifjúsági Tábor nyitórendezvényét, amit a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület az önkormányzattal együttműködve rendez meg. Az egyesület eredményesen szerepelt az Európai Unió által meghirdetett pályázaton az „Európa a polgárokért” (Europe for Citizens) keretprogramon belül a Youth Camp in Hungary – Building Bridges  between Generations (Ifjúsági tábor Magyarországon – Híd a generációk között) elnevezésű rendezvénnyel.


Az egyhetes táborozáson – többek között Gödöllő európai uniós testvértelepüléseiről – tíz országból száz fiatal vesz részt, a helyi diákok, valamint a felnőtt kísérők mellett. Az önkormányzat balatonlellei táborban gazdag programsorozat várja a fiatalokat; a cél az, hogy az ifjúságon keresztül hozzájáruljon és felhívja a figyelmet a nemzetek, nemzedékek közötti együttműködés fontosságára az európai kultúra bemutatásával.
A megnyitón dr. Gémesi György polgármester és Sándorné Pálfalvy Beáta köszöntötte a résztvevőket.
Gémesi György elmondta, a tábor ötlete még a múlt évben született meg, és az eredményes EU-s pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Mint mondta, az egyhetes táborozás során nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a gyerekek minél jobban megismerjék egymást, bemutassák saját kulturális értékeiket.
Sándorné Pálfalvy Beáta, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnöke felhívta a figyelmet arra, a tábor gazdag programkínálata mellett kiváló lehetőség nyílik arra, hogy életre szóló barátságok kötődjenek.  
Az egyhetes táborozás során kulturális és sportesemények, EU-s kérdésekkel kapcsolatos eszmecserék várnak a diákokra, akik nem csak egymással, hanem a résztvevő országok nagyköveteivel, valamint magyar településvezetőkkel és politikusokkal is találkoznak majd.

 (c) Korondi Judit felvételeiLátogatottság: 2480
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision