Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.07.20 19:13
Gödöllő a Világfaluban
Nyomtatható verzió

Idén már másodszor rendezte meg a Magyar Világtalálkozót Budapesten és 4 vidéki városban - Balatonlellén, Fonyódon, Szegeden és Örkényben -  a  Panoráma Világklub-hálózat. Július  első hetében,  8 nap alatt  12 helyszínen 100 program szolgálta a  határokon átívelő kapcsolatteremtést  és együttműködést a  fesztivál  jellegű rendezvénysorozaton. 


A Világtalálkozó főrendezvénye a  magyar identitás és értékvilág  bemutatását  szolgáló budapesti rendezvény, a  július 7-8-i hétvégén  megrendezett Világfalu volt a Syma  csarnokban.
A  határon túl és a külhonban élő magyarság képviselői, szervezetei az ország-pavilonokban - Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Afrika, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék, Őrvidék - mutatkoztak be a látogatóknak.
Az 5000 négyzetméteres rendezvénycsarnokban  külön utcát kaptak a hungarikumoknak számító termékek,  a magyar szellemi értékeket a Találmányok Tere és a Magyar Géniusz találmányi kiállítás képviselte, a Gyógyító Övezetben az ősi gyógymódokat mutatták be a Táltos Sátorban. 
A nagyszínpadon a különböző tájegységek hagyományőrző együttesei, énekesei, népszerű hazai- és külhoni előadóművészek működtek közre, a gyermekeknek szóló programokban megelevenedett  Árpád fejedelem  és Mátyás király korának világa is.
Budapest és környékének turisztikai lehetőségeit a Magyar Turizmus Zrt. propagálta a népes látogatóközönségnek a Világfalu központi standján, ahol Gödöllő is helyet kapott. 
A Turisztikai Egyesület Gödöllő képviseletében Padányi Ágnes turisztikai referens népszerűsítette Gödöllő látnivalóit, melyek iránt fokozott érdeklődés mutatkozott. A Gödöllő TOTÓ-t több százan töltötték ki, az értékes nyeremények reményében. S ha nem is nyert mindenki, de szóbeli meghívást mindenki kapott, hogy látogasson el a megújult Gödöllőre, vegyen részt a Híres Hölgyek Gödöllőn év rendezvényein, keresse fel a Királyi Váró és a város többi érdekes kiállítását, egyen-igyon, sétáljon és töltsön el akár több napot is az Erzsébet Királyné Szállodában. 

  


Látogatottság: 1849
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision