Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2012.10.26 17:21
Vidékfejlesztés és bioenergetika
Nyomtatható verzió

„Vidékfejlesztés és bioenergetika” címmel rendeztek tanácskozást október 26-án a VM Mezőgazdasági Gépesítési Intézetében. A rendezvény részeként átadták az intézet új pellet gyártó üzemét is. 

A tanácskozáson Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt a bioenergetika ágazati jelentőségéről, de szó esett a mezőgazdaságnak az energia termelésben betöltött és betölthető szerepéről, valamint  arról is,  hogyan alakult az elmúlt években a fa, mint megújuló energiaforrás felhasználása.
A rendezvényen dr. Fábián Zsolt alpolgármester Gödöllő megújulóenergia-stratégiáját ismertette. Előadásában többek között szólt a távfűtés és a közvilágítás terén végrehajtott fejlesztésekről, amik jelentős energia megtakarításra adtak lehetőséget. Mint mondta, a korszerűsítések terén az önkormányzat igyekszik egyre nagyobb szerepet szánni a megújuló energiaforrásoknak. Példaként említette, a napenergia és a biogáz alkalmazást. Kiemelte a szennyvíztelepen működő rendszert, aminek segítségével ma a telep energiaszükségletének 50 százalékát a helyben előállított biogáz biztosítja. Fontosnak nevezte a jelenleg zajló termál projektet, ami a többek között azért is nagy jelentőségű, mert a tervek szerint a városi távhő rendszert erre állítanák majd át a jövőben. Ismertette az elmúlt évek városi fejlesztéseit, amelyek során  nagy hangsúlyt kapott az energiahatékonyság - példaként említette a felújított Damjanich iskolát, a Művészetek Házát, a Tormay Károly Egészségügyi Központ épületét és a Zöld Óvodát. Kijelentette, a város vezetése a jövőben is fontosnak tekinti a megújuló energiák minél nagyobb arányú hasznosítását. 
A tanácskozáson Fábián Zsoltnak a város és az intézet közötti együttműködés terén kifejtett tevékenységét Bánházi Gyula emlékéremmel ismerték el. 
A rendezvény részeként Czerván György államtitkár,  Prof. Dr. Fenyvesi László, az intézet főigazgatója, és dr. Fábián Zsolt alpolgármester közösen avatták fel az új pellet üzemet, majd ennek alkalmából emlékfát ültettek az épület előtt. 

  


(c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 2083
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision