Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2012.11.29 07:30
Vízszállító járművet kapott a Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Nyomtatható verzió

A BM Heros Zrt. kilenc darab, nagyrészt saját fejlesztésű vízszállító jármű gyártását fejezte be, amelyeket november 23-án állítottak rendszerbe a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság objektuma előtt. A járműveket ünnepélyes keretek között dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át az érintett tűzoltóságoknak, köztük a Gödöllői Tűzoltó-parancsnokságnak – tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A Gödöllői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez huszonkét településen közel 150 ezer ember él s mivel a tűzoltóság vízszállító járművét három évvel ezelőtt a folyamatos meghibásodások miatt ki kellett vonni a rendszerből, a tűzoltók a vízszállítást gépjárműfecskendővel oldották meg. Indokolt volt tehát, hogy az új modellek egyike a gödöllői parancsnokságra kerüljön.
A vízszállító járművek alapvető feladata, hogy biztosítsák a tűzeset helyszínén az oltáshoz szükséges vízmennyiséget. Az új járművek a sugárszereléshez szükséges felszereléseket is tartalmazzák, így szükség esetén fecskendő gyanánt is bevethetők.
A katasztrófavédelem céljai között szerepel, hogy 2017-re a jelenleg üzemben lévő huszonöt-harmincéves vízszállító járműveket a rendszerből kivonja, és helyettük korszerűbb járműveket helyezzen üzembe.
A jármű biztonságos használata érdekében a tűzoltó felépítmények duálvezérlésűek, azaz digitális és kézi vezérléssel egyaránt alkalmazhatók.
Szem előtt tartva azt a tényt, hogy ezek a járművek borulásveszélyesek, továbbfejlesztették a hétezer literes tartályok belső hullámtörőit is, csökkentve a szállított oltóvíz tömeglengését.
A Leader típusú sugárcső a korábbinál  takarékosabb vízfelhasználást nyújt, az új rézsűoltó, nagyobb, szélesebb sugárképállítást tesz lehetővé, és a szivattyú zajszintje is alacsonyabb.


Látogatottság: 2055
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision