Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.01.24 16:34
Indul a GIKSZER
Nyomtatható verzió

A közelmúltban lezárult sikeres ifjúsági projektje után ismét egy, a gödöllői fiatalokat támogató pályázat megvalósítását tűzte ki célul a gödöllői Művészetek Háza. A TAMOP – 5.2.5/B-10/1-2010-0030 azonosítószámú, „Gödöllői Ifjúsági Közösségi Szerveződés” (GIKSZER) névre hallgató projekt a Gyermekek és Fiatalok társadalmi integrációját segítő programok pályázati kategóriájában közel 80 millió forintos támogatást nyert.


A GIKSZER projekt fő célja kettős. Egyrészt különböző alternatívákat kíván nyújtani a Gödöllőn, illetve a térségben élő, tanuló fiataloknak a szabadidő hasznos eltöltésére másfelől segíti és könnyebbé teszi az ifjúság aktív társadalmi részvételét, szerepvállalását. Ebben a folyamatban kiemelt fontosságú a hátrányos helyzetű fiatalok fokozott motiválása és bevonása a tevékenységekbe. A célok elérésére a Művészetek Háza Gödöllő jól felépített stratégiával és színes programokkal kívánja megszólítani a fiatalokat.
A projekt keretében három információs pont kerül létrehozásra, melyek a Szent István Egyetemen, a Madách Imre Szakközépiskolában és a Művészetek Házában nyújtanak tájékoztatást az érdeklődő fiataloknak nem csak a projekt kínálta lehetőségekről, hanem a városban zajló történésekről, eseményekről, szolgáltatásokról.
A Művészetek Háza Gödöllő 2013 februárjától 2014 végéig több olyan szakkört, foglalkozást, klubot, tábort, szakmai műhelyt indít útjára, melyek a fiatalok szabadidejének hasznos és kreatív formáját szorgalmazzák. Szervezett formában a zene, tánc, képzőművészet, színház és drámapedagógia köré szerveződő csoportos tevékenységek heti rendszerességgel kerülnek lebonyolításra. A klubfoglalkozások keretében a sport, a kerékpározás népszerűsítése, az egészséges életre nevelés is kiemelt szerepet kap. A tudatos jövőkép megteremtését különböző tanácsadások és tréningek teszik lehetővé, érintve többek között a továbbtanulás, pályaorientáció és pályaválasztás témáját, valamint álláskeresési, vállalkozási ismeretek elsajátítását.
A projekt fontos részét képezi egy olyan honlap elindítása, amely az általános információszolgáltatáson túlmenően lehetőséget biztosít az érdeklődő fiataloknak anonim tanácsadások igénybevételére. A közeljövőben induló szolgáltatás során a szakemberek életvezetési, drog-prevenciós tanácsadást, és szexuális-felvilágosítást tartanak on-line felületen.  
A Művészetek Házában a korábbi pályázati forrásnak köszönhetően elindított Diáksziget jelen projektben új profillal működik, megtartva a közösségi tér funkciót is. A fiatalok számára nyitott helység a jövőben koordinációs tevékenységeket is ellát és a Gödöllői Gyermek, Ifjúsági, Kulturális és Sport Iroda feladatkörét tölti be.
Az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló GIKSZER projekt nyitórendezvényét 2013. január 24-én tartották a Művészetek Házában.


Látogatottság: 1611
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision