Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.01.25 18:45
Tóth Lívia nemezművész kiállítása nyílt meg a városi könyvtárban
Nyomtatható verzió

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban Tóth Lívia veresegyházi nemezművész kiállítását nyitotta meg január 25-én este Varga Zoltán Zsolt képzőművész. Énekkel  és gitárral közreműködött Böjte Horváth István szobrászművész. Az év első könyvtári tárlata február 15-ig tekinthető meg a földszinti folyóirat olvasóban és a rendezvényteremben.


Tóth Lívia művei nem igényelnek magyarázatot. Létük evidens, megkérdőjelezhetetlen. A gyanútlan szemlélőt örvényként rántja világába. Spontánnak hatnak, pedig mélyen átgondoltak. De magyarázatot nem követelnek. Nem annyira alkotójuk személyisége, mint maga a teremtő erő süt belőlük. Műfajukra nincs szó, egyszerre képek, plasztikák, kollázsok. Asszociációs mezejük tágas, ugyanakkor mintha egyetlen gondolat megcáfolhatatlan jelei lennének. Ám magyarázatra nem szorulnak. Természeti tárgyaknak tűnnek, holott többségük nem mímeli, hanem újrateremti a természetet. Struktúráikban véletlen és szükségszerű összeolvad. Feszültséget generálnak, de ha van időnk kivárni, fel is oldják. A magyarázat felesleges. Varázslat történik, a gyapjú, ez a lágy, élő anyag képessé válik lényétől idegen minőségeket tükrözni: fénycsóva lobban, tűz ropog, kavics csörög, fű susog. A magyarázat szükségtelen – méltatta a művészt Varga Zoltán Zsolt.
„A művészetnek az a feladata, hogy létrehozza az ő „saját" képeit” – írta Tóth Lívia a kiállításához készített bevezetőjében. „A festőknek, ill. alkotóknak eszerint a művészeti médiumot kell tematizálniuk, és az absztrakció révén mindenfajta környezetből származó leképezést el kell űzniük. A képnek tehát, amely a művészet kontextusába kerül, meg kell változnia. Munkáim, ez értelmezés szerint, mindig az aktuális szubjektum tükröződései.”


 

 

 



Látogatottság: 2419
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision