Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.02.26 08:39
Az önkormányzat igénybe kívánja venni adósságállományának a Magyar Állam által történő átváltását
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület február 26-án rendkívüli ülést tartott. Az egyetlen napirendi pontot tárgyaló ülést dr. Gémesi György polgármester hivatalos brüsszeli útja miatt Tóth Tibor alpolgármester vezette. A testület 11 igen szavazattal és két tartózkodással kinyilvánította, hogy a költségvetési törvényben írt feltételekkel igénybe kívánja venni adósságállományának a Magyar Állam által történő átváltását.


A testület határozatában kinyilvánította, hogy az önkormányzat nem rendelkezik olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adósságelemhez kapcsolódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztosítására szolgál, továbbá a Polgári Törvénykönyvről szóló törvény alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállomány átvállalásáról.
A testület felhatalmazta a polgármestert az adósságátvállalással összefüggő feladatok elvégzésére. A város vezetője ezzel kapcsolatos intézkedéseiről a soron következő ülésen tájékoztatja a testületet.
A napirend tárgyalása során Vörös István képviselő (Fidesz) egy ad-hoc bizottság létrehozását javasolta, amely meghatározza, mit képviselhet a polgármester ezekben az ügyekben. Ebben a bizottságban az összes képviselő-testületben képviselt párt egy-egy delegálja vegyen részt, tette hozzá, és akkor döntsön a polgármester, ha pártok képviselői egyetértenek azzal, hogy miről dönt.
Ügyrendi hozzászólásában dr. Nánási Éva címzetes főjegyző rávilágított arra, hogy Vörös István módosító indítványa törvénysértő. A képviselő-testület át nem ruházható hatásköre, hogy döntsön a gazdálkodással, a hitellel és egyebekkel kapcsolatos kérdésekben; a törvény maga is azt mondja, hogy ez kizárólag a képviselő-testület nyilatkozata illetve felhatalmazása alapján történhet.
A fideszes képviselő javaslatáról nem is szavaztak.Látogatottság: 1377
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision