Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.03.29 09:36
Ibolya-nap és plüssegér-találkozó a gödöllői kastélyban
Nyomtatható verzió

A hagyományos húsvétvasárnapi Ibolya-napon és a hétfőn rendezendő első országos plüssegér-találkozón is rengeteg programmal várja a családokat a gödöllői királyi kastély.



Erzsébet királyné kedvenc virágáról, az ibolyáról szól "minden" vasárnap a Grassalkovich-kastélyban: délelőtt a virágkeringő dallamára nyitják a kaput, hogy aztán a királyné hasonmása a díszteremben fogadhassa a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a kastély vezetése.
A nap interaktív mesejátékkal, játékos kastélyjárással, ibolyagyűjtéssel és "virágtörténelmi" előadással, valamint kóstolóval egybekötött ibolyakandírozási bemutatóval folytatódik. Délután koncertek és táncos programok váltják egymást a lovardában, illetve a díszudvaron, miközben a kézművesek és iparművészek vásárán különféle portékákat kínálnak. Az ibolyaszínű ruhát viselő, az Ibolya nevű, valamint az ibolya - lakodalmukat ünneplő látogatók különféle kedvezményekre is számíthatnak a szervezők ígérete szerint.
Húsvét hétfőjén az "alkalomhoz illő" zenés gyermekelőadásokat követően a Herceg Egérváry Elemér naplója alapján készült könyv második kötetét mutatják be a barokk színházban.
Az új rész megjelenése kapcsán az ország minden szegletéből várják a plüss egereket és gazdáikat, akik különböző kalandokat élhetnek át a padlástól a pincéig. Versenyt hirdetnek legkisebb és a legnagyobb plüss egér, illetve az Egérváry Elemérre legjobban hasonlító plüss figura kategóriákban, és lesz mód közös fényképkészítésre, finomságok majszolására is.
E hét végétől nemcsak a kastélyba látogatók, hanem bárki megnézheti az interneten az ország első olyan videoklipjét, amelyet 3D-s verzióban készítettek. A klipet Péterfi Csaba, a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója rendezett és szerkesztett. A klipben Vincze Lilla, illetve Xavier Rivadeneira ecuadori származású, Magyarországon élő operaénekes adja elő a Tu Cosa című dalt a kastély termeit bejárva.


Látogatottság: 1536
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision