Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.04.25 11:21
Együttműködési megállapodást kötött a Siemens és a Szent István Egyetem
Nyomtatható verzió

Tovább szélesítette partneri körét a Siemens Zrt. a magyar felsőoktatásban: ezúttal a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a mérnökképzés támogatásában élen járó vállalat. A partnerség első kézzelfogható eredménye az a listaáron 300 millió forint értékű szoftvercsomag, amelyet a Siemens ajánlott fel az egyetemi képzés fejlesztéséhez.



Együttműködési megállapodást írt alá a Siemens Zrt. és a Szent István Egyetem. A Magyarországon több mint 125 éve jelen lévő nagyvállalatnak kiemelt jelentőségű a hazai mérnökképzés támogatása, mivel ezáltal is a helyi értékteremtéshez járul hozzá, a jövő szakembereinek megbízhatóságát és hozzáértését alapozhatja meg. A megállapodást a Siemens Zrt. részéről Dale A. Martin, az egyetem oldaláról pedig Dr. Solti László rektor látta el kézjegyével.
„Büszkék vagyunk arra, hogy bővíthettük partneri körünket a műszaki felsőoktatás egyik fontos szereplőjével” – mondta el a megállapodás megkötését követően Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezérigazgatója. – „Amellett, hogy vállalatunk oktatási együttműködések terén szerzett tapasztalatát, mérnökeink szaktudását kínálja az egyetemnek,  egy listaáron 300 millió forint értékű PLM szoftvercsomaggal járul hozzá a mérnökképzés fejlesztéséhez. A szoftverrel a hallgatók már a tanulmányaik során elsajátíthatják a legmodernebb technológiát, versenyelőnyt szerezve ezzel a munkaerőpiacon.”
A Siemens PLM (product lifecycle management - termék-életciklus menedzsment) szoftver - amit világszerte  több mint 70 ezer ügyfél használ a gépiparban, az elektronikai iparban és más iparágakban – egy olyan komplett rendszert kínál a vállalatoknak, amellyel a teljes életcikluson keresztül képesek menedzselni a termékek eredményességét és költséghatékonyságát a termék kitalálásától és tervezésétől a gyártáson, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokon át a termék gyártásból való kivonásáig. A többféle iparágban is népszerű program elterjedt például a hazánkban is működő autógyártóknál, de a NASA is ezzel a szoftverrel tervezte a Curiosity marsjárót.
„Öröm számunkra, ha egy nagyvállalat felismeri a gyakorlati képzés támogatásának fontosságát, és segít megteremteni ehhez a megfelelő feltételeket” – emelte ki dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora. – „A Siemens Zrt. által egyetemünknek felajánlott PLM szoftvercsomag hiánypótló hozzájárulás, hiszen egyértelmű célunk, hogy lépést tartsunk a műszaki fejlődéssel, és hallgatóink számára biztosítsuk azokat a korszerű ismereteket, amelyekkel szakmai pályafutásukat eredményesen megalapozhatják.”
A Siemens Zrt. ez idáig 4 egyetem számára biztosított nagy értékű szoftvercsomagot.


 



Látogatottság: 1637
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision