Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
           1  2
 3  4  5  6  7  8  9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.06.25 16:58
Tanyatavat a tanyákra!
Nyomtatható verzió

Komplex vidékfejlesztési lehetőségek a vízbázisok hasznosításán keresztül címmel tartottak szakmai nyílt napot a Haszonállat-génmegőrzési Központban (HáGK) június 25-én. A rendezvény keretében mutatták be a Tanyató programot, és felavatták a Halászati Génmegőrzési Kutató, Képzési és Szolgáltatási Programközpontot.A rendezvényen dr. Szalay István, a HáGK igazgatója köszöntötte a tanácskozás résztvevőit, majd V. Németh Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt arról, milyen gyökeresen változott meg a falu az elmúlt évtizedekben, és a folyamatban lévő vidékfejlesztési programokat ismertette. Mint mondta, a Tanyató program – hasonlóan a már zajló „Nyúl-unk a munkáért”, és a HU-Ba (hungarikum baromfi) programhoz – segíti az önellátó gazdálkodást, és része a szegénység elleni küzdelemnek.

Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a program, amellett, hogy része az öngondoskodásnak, munkahelyeket teremt és jelentős jövedelmet ad a vidéki családok számára, növelve a vízbázis kihasználtságát. Kifejtette, a tanyák jelentős része tradicionálisan vízbázisok közelében (kút, ér, tó, csatorna) épült, s ez kiváló lehetőséget ad számukra, hogy kisebb, 50-100 m3-es kis tavakat alakítsanak ki, ahová azután halakat telepíthetnek, majd ezekkel – helyi termékként - megjelenhetnek a helyi piacokon, de erre építve új kapukat nyithatnak meg a turisztika területén is.

A rendezvényen dr. Urbányi Béla, a SZIE Halgazdálkodási tanszékének vezetője az akvakultúra kutatásának aktuális feladatairól tartott előadást, dr. Jeney Zsigmond pedig a halászati génmegőrzés feladatairól beszélt.

A résztvevők mindezek mellett megismerkedhettek a mechanikus és az élőkultúrás vízbázis rehabilitációs lehetőségekkel is. Videó: http://www.youtube.com/watch?v=NTNCktR1l6M

   

(c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 2118
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision