Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.07.29 09:42
Egyre népszerűbbek a nem olimpiai sportágak
Nyomtatható verzió

Fair Play-díjat kapott Ron Froehlich, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) elnöke. A díjat dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át a Caliban zajló Világjátékok harmadik versenynapján. Az eseményen a Magyar Olimpiai Bizottságot dr. Leyrer Richárd alelnök, dr. Gémesi György, az elnökség tagja, valamint dr. Mészáros János, a Nem Olimpiai Tagozat alelnöke képviselte. A díjátadás mellett megfogalmazódott egy esetleges 2025-ös magyar Világjátékok pályázat lehetősége is.


- Megható, hogy a Világjátékokon mennyire fontosnak tartják a Fair Play szellemét. Gyakorlatilag mindegyik plakátjukon és szóróanyagaikon ott van a sportszerűségre való felhívás. Fantasztikus Világjátékokat rendezett Kolumbia. Jó látni, hogy milyen sokat erősödtek a nem olimpiai sportágak. Ron Froehlich elnök úr nagyszerű munkát végzett, ezért tartottam fontosnak, hogy egy díjat adjak át neki – mondta Kamuti Jenő, aki több versenyhelyszínre is ellátogatott Caliban.
Leyrer szerint jó esély van arra, hogy egy eredményes magyar csapat térjen haza a Világjátékokról.
- Nagyon jó látni, hogy milyen rajongás övezi az egyes sportolókat, sporteseményeket. Felvetődött egy esetleges 2025-ös magyar Világjátékok-pályázatnak a lehetősége. Fontos lenne a teljes magyar sportnak, ha Budapestre tudnánk vinni egy ilyen rangos eseményt. A 2021-es játékok megrendezése is felmerült, de legnagyobb örömünkre Budapest akkor adhat otthont a vizes világbajnokságnak, és az IWGA szabályrendszere szerint két ilyen nagy sporteseményt egy adott helyszínen, közeli időpontban nem lehet megrendezni, ezért jött szóba a 2025-ös év – összegzett Leyrer.
Dr. Gémesi György kiemelte, hogy nem szabad megfeledkezni a nem olimpiai sportágakról.
- Egyre többen űzik ezeket sportágakat, egyre népszerűbbek, és egyre nagyobb médiafigyelmet kapnak ezek a sportolók. Független attól, hogy mi olimpiai sportág centrikus nemzet vagyunk, emellett Magyarországnak sem szabad elmenni – tette Gémesi.
Mészáros Jánost lenyűgözte a magyar csapat.
- Igyekeztem mindenhol ott lenni, ahol magyar versenyző szerepelt. Eddig van egy aranyunk és egy ezüstünk, de messze van még a vége. Bízom benne, hogy többen csatlakoznak majd a búvárúszó Székely Lillához és a szumós Kalmár Istvánhoz, akik eddig az érmeinket szerezték – zárta nyilatkozatát a Magyar Karate Szövetség elnöke.
forrás: samsungsport.hu


Látogatottság: 1407
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision