Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2013.09.30 11:51
Gödöllői elismerések az országos múzeumpedagógiai évnyitón
Nyomtatható verzió

Az országból egyedül Gödöllő intézményei részesültek két elismerésben a Múzeumpedagógiai Nívódíj-pályázaton – az elismeréseket a 11. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón, a Magyar Nemzeti Múzeumban adták át hétfőn. A négy nívódíj egyikét a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum nyerte Használd a múzeumot! című pályázatával. A nívódíjat Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója és Oravec-Kis Éva, a kastély munkatársa vették át Halász János kultúráért felelős államtitkártól. Két pályázó munkáját oklevéllel ismerték el. Az egyik oklevelet a Gödöllői Városi Múzeum nyerte Tündérkert című pályázatával. Az elismerést Kerényiné Bakonyi Eszter történész, múzeumpedagógus, október 1-jétől kinevezett igazgató vette át.   



A Használd a múzeumot! több elemből álló múzeumpedagógiai tevékenységi program telitalálat a Gödöllői Királyi Kastély Múzeum részéről – hangzott a pályázat értékelése. A kastély honlapján elérhető, letölthető, szabadon használható, az igények, az érdeklődés szerint egyénileg variálható és kinyomtatható „múzeumhasználati segédletek", rejtvények, feladatgyűjtemény, a kiállítások egyes részeinek és témáinak megismerését és feldolgozását segítő és élvezetesebbé tevő segédanyagok, a múzeumi és iskolai óravázlatok révén nem pusztán aktív múzeumhasználatra buzdítanak és késztetnek (ami magában is jó eredmény lehet), hanem - és gondolkodásának ez a kiindulópontja! - az ismeret- és élményszerzésben aktív és tudatos múzeumlátogatóként kezeli vendégeit.
Messzemenően figyelembe veszi és épít a múzeum sajátosságaira, az odaérkező látogatók, kiemelten a diákok és a kísérő pedagógusok valamint az érdeklődő gyerekes családok igényeire és lehetőségeire.
A program részeként nem csak a múzeum munkatársai készítenek múzeumhasználati segédleteket, hanem pályázat révén pedagógusok saját fejlesztésű, a kastélyhoz, a múzeumhoz, a kiállításokhoz kapcsolódó múzeumi foglalkozásokat és iskolai órákat terveznek. A legjobbakat szakmai programokon bemutatják és szabadon használhatják a Gödöllői Királyi Kastélyba érkező, vagy tanórákon a kapcsolódó témákat feldogozni szándékozó pedagógusok.

A Gödöllői Városi Múzeum Tündérkert című projektjének középpontjában a város kulturális életének ez évi tematikájához, a szecesszióhoz és a gödöllői művésztelephez kapcsolódóan, a múzeum kiállításaira épülő és a település történetének egy szeletét megelevenítő igényes megjelenésű kiadvány, egy képes mesekönyv áll – hallhatták az értékelést a múzeumpedagógiai évnyitó résztvevői. A szecesszió témáját, a múzeumi anyagot „bemutató-használó'' mesekönyv köré több szálból szőtt esemény és programsor kapcsolódott és kapcsolódik az év során, amelyeket a múzeum a település több kulturális és oktatási intézményével együttműködésben valósított meg.
A projekt kiemelt figyelmet érdemlő erénye a több-szereplős, széles együttműködési körre épülő, partnerkapcsolati rendszerben működő, változatos esemény- és programsor: nyitó facebook kampány, kiállítás-bemutató, múzeumi foglalkozások, olvasó vetélkedő, rendhagyó irodalom óra, könyvbemutató felolvasó délután, Múzeumok Éjszakája, családi városfelfedezés és tárgyalkotó művészeti foglalkozás, városdíszítő falfestés diákcsoportokkal  - amelyek a múzeum számára egész év során aktív jelenlétet biztosítanak a város kulturális életében.








Látogatottság: 1697
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision