Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.11.23 19:52
Az Erzsébet királyné tiszteletére rendezett vers- és prózamondó verseny döntőjének eredményei
Nyomtatható verzió

A Gödöllői Királyi Kastély barokk színháza adott otthont az Erzsébet királyné tiszteletére rendezett „Mesés nagy gondolatok szállnak” címmel meghirdetett XIX. vers és prózamondó verseny döntőjének november 23-án.


A Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ és a Gödöllői Királyi Kastély által szervezett, hagyományosan Erzsébet nap környékén lezajló versenyen 139 fő indult három korcsoportban, s az elődöntők után 43 vers- és prózamondó, valamint 8 zenei produkció jutott a döntőbe.
A 12 év alattiak kategóriájában az I. helyezést Papp Máté, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákja érte el (felkészítő tanára: Balogh-Fazekas Andrea),  II. lett Sepsi Hajnalka, szintén a Szent Imre Katolikus Általános Iskolából (felkészítő tanára: Balogh-Fazekas Andrea és Németh Ildikó), a III. díjat pedig Szabó Panni, az Erkel Ferenc Általános Iskola diákja kapta (felkészítő tanára: Sándor Lívia).
A 12-16 évesek között az I. helyezett Juhász Lilla Bella, a Petőfi Sándor Általános Iskola diákja lett (felkészítő tanára:Kelemen Marianna). II díjat ítélt a zsűri Szabó Grétának, a Török Ignác Gimnázium tanulójának (felkészítő tanára: Zorkóczyné Kárpáti Zsófia), a III. legjobbnak járó elismerést pedig Csiki Áron, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulója (felkészítő tanára: Csikiné Rusvai Ágnes) kapta.
A 16 éven felüliek versenyében I. helyezett lett Szabó Arnold, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanulója (felkészítő tanára: Mucsi Ildikó), a II. díjat Hidi Norbert, a budapesti Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Gimnázium tanulója (felkészítő tanára: Bendzsák István), a III. díjat pedig Krett Anna, a Gödöllői Református Líceum diákja (felkészítő tanára: Dudás Erzsébet) kapta.
A zenei kategóriában I. helyezést ért el Felkai Lili, a Frédéric Chopin Zeneiskola növendéke (felkészítő tanára: Balogh Ágnes), II. díjas lett Péter Fruzsina, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium diákja (felkészítő tanára: Onder Ágnes és Mucsi Ildikó), a III. díjat pedig Székelyhidi Zsófia, a Frédéric Chopin Zeneiskola növendéke (felkészítő tanára: Balogh Ágnes) kapta.
A zsűri tagjai Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai díjas színművész, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete díszelnöke, Gödöllő város díszpolgára, Fülöp Attiláné, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója, Buka Enikő, a Frédéric Chopin Zeneiskola igazgatója, dr. Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi osztályának vezetője és Szelba Szabolcs, a Premontrei Szent Norbert Gimnázium diákja, a 2012-es városi szavalóverseny III. kategóriájának győztese, az országos találkozó III. kategóriájának I. helyezettje volt.


 

 (c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 2417
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision