Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2013.11.28 11:41
Újabb kutatási és fejlesztési sikerek a Tevánál
Nyomtatható verzió

Az Új Széchenyi Terv keretében 12 generikus gyógyszerkészítmény fejlesztése valósul meg sikerrel a gödöllői Tevánál. A fejlesztett termékek között megtalálhatóak onkológiai szerek, valamint a csontritkulás, a glaukóma és a diabétesz kezelésében használt készítmények is. A közel 720 millió forintos beruházáshoz 177 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a vállalat.


Gödöllő az elmúlt években stratégiai pozíciót vívott ki magának a Teva csoporton belül. Itt található a Teva egyik meghatározó K+F központja, mely parenterális készítményeket (intravénás beadású, bőr alá vagy izomba adható készítmények) valamint szemcseppeket fejleszt az EU, USA, Kanada, és Ázsia piacaira, amellett hogy a hazai igények kielégítésére is maximálisan figyel.
A Parenterális Gyógyszerek Fejlesztése a TEVA Gyógyszergyár Zrt.-nél 2012-2013 pályázatnak köszönhetően 12 termék fejlesztése valósul meg Gödöllőn. Az onkológiai és nem onkológiai (csontritkulás, glaukóma, diabétesz kezelésére szolgáló) készítmények fejlesztési fázisainak bizonyos elemeit támogatta a pályázat, mely így hozzájárult a laboratóriumi fejlesztések sikeréhez, a törzskönyvi sarzsok gyártásához, majd ezek vizsgálatához, és a hatóságoknak beadandó dokumentáció összeállításához.
A Teva a hazai kórházak kiemelt partnereként olyan termékek fejlesztésére fókuszált, mint kórházi felhasználású injekciók és infúziók. De emellett a betegek által közvetlenül elérhető szemcsepp-termék is szerepel a fejlesztések között.
A termékek közül kiemelésre méltó egy új típusú komplex steril készítmény megalkotása, melynek fejlesztése során új analitikai méréseket, valamint technológiai megoldásokat dolgoztak ki a vállalat munkatársai. A diabétesz kezelésére szolgáló termék a Teva termékportfoliójában stratégiai szereppel bír, mely jól jellemzi Gödöllő Teván belül betöltött meghatározó szerepét is.
E projekteknek köszönhetően a vállalatnál olyan széleskörű szakmai tudás halmozódott fel, mely a jövő termékfejlesztéseinél a gödöllői csapat segítségére lesz, és mintaként szolgál más K+F területeknek is. Így tovább erősödik Gödöllő stratégiai szerepe a vállalat-csoporton belül.
A támogatott 12 termék fejlesztése mintegy 720 millió forintból valósul meg, melyhez a vállalat 177 millió forintot meghaladó támogatást nyert.Látogatottság: 1202
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision