Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Önkormányzati hírekKeresés:   
2014.01.29 12:44
Hazai szakértők és külföldi példák segítik az új egyetemi, zöld tananyagot
Nyomtatható verzió

A Szent István Egyetem által vezetett konzorcium és partnerei a hazai tapasztalatokon és szakmai ismereteken túlmenően számos külföldi jó gyakorlatot is beépítenek a készülő tananyagba.A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0018 számú, az „Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében” elnevezésű projekt elsődleges célja, hogy a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon egyaránt azonnal használható tudást biztosítson a jövő környezetmérnök hallgatói részére.

A szakmai munka végeredményeként egy modern, nemzetközi szinten versenyképes szakoktatási anyag jön létre, mely elérhető lesz a konzorcium intézményeinek hallgatói számára.

A mai napon a Szent István Egyetemen tartott sajtótájékoztatón bemutatták a környezetmérnökök és mezőgazdasági mérnökök képzéséhez készülő tananyag tematikáját, amely egyedülálló iparági összefogással készül.  A zöld gazdaság fejlesztésének témájához kapcsolódó projekt 2013 tavaszán indult és 2015 tavaszáig tart.

Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának dékánja a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez a nagyszabású program lehetővé teszi, hogy az egyetem által a hulladékkezelés és a megújuló energiák használata területén meghatározott legfontosabb oktatási és kutatási irányokat a jövőben a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően teljesíthessék.

A három felsőoktatási intézmény konzorciumában megvalósuló uniós pályázat több szempontból is egyedülálló és hiánypótló. A konzorcium közvetlenül bevonja a gazdasági élet szereplőit a tananyagfejlesztésbe, illetve az oktatók képzésébe, így a szakmai szervezeteknek, cégeknek mint leendő munkaadóknak lehetőségük van a jövő mérnökeinek képzési tematikájába beavatkozni. Ezen túlmenően a projekt eredményeképpen létrejövő minden magyar és angol nyelvű tananyag a hagyományos változat mellett e-learning formában is elkészül majd, ami lehetőséget nyújt új, modern képzési formák bevezetésére is.” – tette hozzá Dr. Aleksza László a projekt szakmai vezetője.

A projekt teljes költségvetése 864.180.900- Ft, melyet teljes egészében az Európai Unió finanszíroz.
A pályázat megvalósítója: a Szent István Egyetem és konzorciumi partnerei: a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola.Látogatottság: 1397
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision