Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.02.13 18:16
Gémesi Csanád és Csengeri Petra az Év sportolói, Karlik Pál, Navarrete József és Szabados István az Év edzői Gödöllőn
Nyomtatható verzió

A Művészetek Házában adták át ma délután a 2013. év városi sportdíjait a gödöllői sportolóknak, edzőknek, valamint a város sportjáért kiemelkedően dolgozó vezetőknek.



Az ünnepség megkezdése előtt egyperces néma felállással tisztelegtek a megjelentek a december 7-én súlyos betegségben elhunyt Benkő Ákos atléta mesteredző emléke előtt.
Gémesi György polgármester, valamint dr. Póti Péter, a SZIE rektorhelyettese köszöntőjét követően a szokásoknak megfelelően előbb a GEAC aranykoszorús jelvényeit vehették át a rektorhelyettestől az egyetemen tanuló és ott kiemelkedően sportoló növendékek.
Az Év sportolója egyéni felnőtt kategóriában Gémesi Csanád, a GEAC kardvívója, a csapatjátékos kategóriában Csengeri Petra, a TEVA-GRC röplabdázója, az Év edzője egyéni kategóriában Karlik Pál atlétaedző és Navarrete József vívóedző, míg csapatsportág kategóriában Szabados István röplabda edző lettek a legkiválóbbak a 2013. évi  eredmények alapján a Gödöllői Szövetség a Sportért és a Városi Sportkuratórium döntésével.
A Gödöllő Sportjáért díjban ezúttal Szabó István kézilabda edző részesült, míg hosszú, sikeres munkájáért Gerőfi László, a Pelikán Horgászegyesület vezetője és Megyeri Péter vehetett át Polgármesteri ezüstérmet.
Külön elismerésben részesült még Czeba Mihály, aki a Gödöllői Szövetség a Sporttért elnökétől, Pecze Dánieltől vehetett át díjat.
Díjakat kaptak még egyéni és csapat utánpótlás kategóriában, a 16 év alattiak országos bajnokságban dobogós helyen végzett egyéni sportolók és csapatok, valamint a Jövő Reménységei kategóriában is átvehették a klubjuk által javasolt fiatal sportolók díjaikat.
A díjazottaknak Gémesi György polgármester, Tóth Tibor és Pecze Dániel alpolgármesterek, Pelyhe József sporttanácsnok és Tokai Norbert, a városi sport kuratórium elnöke adták át a díjakat.

A GEAC Aranykoszorús jelvényét kapták: Barkóczi Ádám Labdarúgó szakosztály, Berta Kinga Kosárlabda szakosztály, Kovács Zoltán Atlétika szakosztály, Könczöl Gábor Kosárlabda szakosztály, Mészáros Áron Vívó szakosztály, Monostori Péter Asztalitenisz szakosztály

Az Év Sportolója felnőtt egyéni kategóriában harmadik díjas BONTOVICS BABETT
Bontovics Babett: 1985. április 20-án született, a Gödöllői Taekwon-do Sportegyesület versenyzője. Edzője: Czeba Mihály. Eredményei: 2013-ban a nyílt világbajnokságról Angliából két ezüstéremmel tért haza. A szlovéniai Európa bajnokságon 8. helyezett lett sérülten. Részt vett nemzetközi megmérettetéseken: Magyarországon, Szlovákiában, Bosznia Hercegovinában, Szerbiában és Szlovéniában is, ahonnan összesen 6 aranyérmet zsebelt be. Az egyéni országos bajnokságon 2 aranyérmet nyert meg.
Az Év Sportolója felnőtt egyéni kategóriában második díjas KAPTUR ÉVA
Kaptur Éva: A GEAC atlétika szakosztályának versenyzője. Edzője: Karlik Pál. Hazai eredményei: Legjobb magyar női sprinter. Felnőtt atlétika országos bajnokságon 6 aranyérem, 100 méter, 200 méter síkfutás, 4x100 méter váltó, továbbá 60 méter és 200 méter síkfutás fedett pályán. Nemzetközi eredményei: magyar válogatott, Európa Kupa részvétel, 2013-ban megfutotta a 2014. évi Európa bajnoki szinteket 100 méter és 200 méter síkfutásban, több nemzetközi versenyen dobogós helyezést ért el.
Az Év Sportolója felnőtt egyéni kategóriában első díjas GÉMESI CSANÁD
A díjat helyette csapattársa Mészáros Áron vette át, mivel Csanád Padovában a Felnőtt Világkupán vesz részt. Az elmúlt hétvégén a Madridban megrendezett Világkupán Szilágyi Áron Olimpiai Bajnokot legyőzve második helyen végzett.
Gémesi Csanád: A GEAC vívó szakosztályának versenyzője. Edzője: Navarrete József. Legjobb hazai eredményei: Magyar bajnokság egyéniben harmadik, csapatban második helyezett. Legjobb nemzetközi eredményei: Zágrábi Európa bajnokságon csapatban második helyezett. Budapesti Világbajnokság egyéniben hetedik helyezett. Európa kupán csapatban első helyezett. Világkupákon: Madridban első helyezett, Padovában második helyezett, Moszkvában első helyezett. Jelenleg egyéniben a világranglista tizennyolcadik helyén áll.
Az Év Sportolója utánpótlás egyéni kategóriában harmadik díjas SEREGI DOMINIKA
Seregi Dominika: 1998-ban született, a KTC - Vuelta Sportegyesület – ritmikus sportgimnasztika szakosztályának versenyzője. Edzője: Ladányi Beatrix. Eredményei: az Országos Bajnokságon együttes kéziszer csapatban második helyezett. A Magyar kupán együttes kéziszer csapatban harmadik helyezett.
Az Év Sportolója utánpótlás egyéni kategóriában második díjas BANCSICS MÁTÉ
Bancsics Máté: A GEAC vívó szakosztályának versenyzője. Edzője: Navarrete József. Jelenleg a Premontrei Szent Norbert Gimnázium tanulója. Legjobb hazai eredményei: Kadét Magyar Bajnokságon csapatban és egyéniben is harmadik helyezett, Junior Magyar Bajnokságon harmadik helyezett. Legjobb nemzetközi eredményei: Junior Világkupán Dourdan-ban (Ejt: Durzsan) és Dormagen-ben hetedik helyezett, Sosnoveicz-ben harmadik helyezett. A Kadét Európa bajnokságon egyéniben hetedik helyezett, a Junior Európa Bajnokságon csapatban harmadik helyezett, Junior Világbajnokságon csapatban harmadik helyezett. Jelenleg a junior világranglista ötödik helyén áll.
Az Év Sportolója utánpótlás egyéni kategóriában első díjas PRÍMA BALÁZS
Príma Balázs: A GEAC atlétika szakosztályának 16 éves versenyzője. Edzője: Máté Alpár. Eredményei: 2013-ban többszörös korosztályos válogatott. Koránál fogva nem nyerhetett Országos Bajnokságot, az Ifjúsági Világ Bajnokság ezüstérmese volt. Balázs a hollandiai Európai Ifjúsági Olimpián a magyar csapat egyik legjobbjaként a negyedik helyen végzett. Héraklész és NOB ösztöndíjasként jelenleg a Kínában megrendezendő Ifjúsági Olimpiára készül. Az egykor szebb napokat megért magyar gerelyhajítás nagy reménysége.
Az Év Sportolója felnőtt csapatjátékos kategóriában első díjas CSENGERI PETRA
Csengeri Petra: A TEVA Gödöllői Röplabda Club versenyzője. Jelenleg a Szent István Egyetem hallgatója. Edzője: Szalai Attila. Jó fizikai adottságaival és szorgalmával hamar bekerült a junior majd felnőtt csapatba. 2008-ban és 2009-ben már tagja volt a magyar junior válogatottnak is. 2008 óta meghatározó tagja a gödöllői felnőtt NB I-es együttesnek. 2013-ban bekerült a magyar felnőtt válogatottba. Jelenleg nyolcszoros válogatott. Külön említésre méltó az EB nyolcadik helyezett Franciaország elleni 3:2-es arányú magyar győzelem, amelyben játékának – főleg a hálónál – nagy szerepe volt. Petra röplabda szeretete példamutató. Szorgalma, edzésmunkája kiemelkedő. Jó szellemű sportoló, jó csapatember.
Az Év Sportolója utánpótlás csapatjátékos kategóriában első díjas MAURER KATALIN
Maurer Katalin: A TEVA Gödöllői Röplabda Club versenyzője 10 éves kora óta. Nevelőedzője: Szabados István. Hamar megszerette a röplabda sportágat és azóta is szorgalmasan jár az edzésekre. Már 12 éves korában kiderült, hogy kiemelkedő érzéke van a játékhoz, remekül lát a pályán, jól ismeri fel a játékszituációkat. Az Országos Mini kupán csapatával ötödik lett. 2012-ben tagja lett a magyar utánpótlás válogatott bő, majd szűk keretének is, és mai napig stabil játékosa a nemzeti csapatnak. Jelenleg hatszoros válogatottnak mondhatja magát. Hozzáállása a sportmunkához példamutató, kitartása irigylésre méltó. A közeljövő nagy reménysége.

Elismerésben részesültek:
Szekeres Eszter KTC - Vuelta Sport Egyesület
Miskolczi Csanád Gödöllői Sport Klub - Íjász szakosztály
Füleki Erik Gödöllői Ördögök Sport Egyesület
Szalai Mátyás Gödöllői Ördögök Sport Egyesület
Daru Zsolt Gödöllői Sport Klub - Asztalitenisz szakosztály
Horváth Fruzsina Gödöllői Taekwon-do Sport Egyesület

Év Egyéni Edzője: Karlik Pál és Navarrete József
Navarrete József díját tanítványa Mészáros Áron vette át, mivel József Padovában a Felnőtt Világkupán vesz részt másik tanítványával Gémesi Csanáddal.
Karlik Pál: 51 éves, testnevelő tanár, a GEAC rövidtáv-futó szakedzője. Többszörös magyar bajnok sprinter, sikereit a Vasasban és a Budapesti Honvédban érte el. A jelenleg is fennálló magyar országos csúcstartó 4x100 m-es váltó tagja volt, Universiade 4. helyezett! 2010 óta dolgozik a GEAC-ban, a sprint csoport vezetőjeként, ahol munkáját nagy hozzáértéssel és alázattal végzi. Az utóbbi években, a szakágban az ország meghatározó edző-egyénisége lett. Elkötelezettségéről és hozzáértéséről tanúskodnak tanítványai - köztük Kaptur Éva és két saját fia – által elért eredmények; 2013-ban országos bajnokságokon kilenc aranyérem, három ezüstérem és egy bronzérem, továbbá számos válogatott szereplés. A GEAC atlétika szakosztálya a rövidtáv-futó szakágban 2013-ban Karlik Pál irányításával a Magyar Atlétika Szövetség kiemelt műhelye lett.
Navarrete József: Kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kardvívó.  Versenyzői pályafutását követően edzői pályáját Gödöllőn kezdte 14 évvel ezelőtt. Egy ötéves spanyol vívószövetségi edzői tevékenység után másfél évvel ezelőtt visszatért és a korábbi, valamint a közben nevelkedett fiatalokat átvéve jelentős nemzetközi eredményeket ért el tanítványaival. Közülük a felnőtteknél hárman, az Universiadén ketten,  az U23, a kadét és junior válogatottban egy-egy fő vett részt a nemzeti válogatottban.  Tanítványai: Gémesi Csanád, Gáll Csaba, Benkó Réka Gémesi Bence, Valkai Ferenc és Bancsics Máté 4 érmet szereztek a zágrábi és budapesti Európa, valamint a  poreci és a budapesti Világbajnokságon, a Világkupákon szerzett arany, ezüst és bronzérmek mellett.

Az Év Csapat Edzője Szabados István edző
Szabados István: Edző, a röplabda utánpótlás motorja. A Testnevelési Egyetem elvégzése után, 2006-ban került a Gödöllői Röplabda Clubhoz.  Jelenleg a Hajós Alfréd Általános Iskola testnevelő tanára.  Gödöllőre kerülése után azonnal bekapcsolódott a GRC utánpótlás nevelő munkájába. Szakedzői képesítéssel rendelkezik. Mivel nemcsak jó szakember, hanem jó pedagógus is, egyre több kislánnyal szeretteti meg a röplabdázást. Jelenleg több mint 100 fő utánpótlás korú kislány „röpizik” Gödöllőn. Az utánpótlás részt vesz a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett junior, ifjúsági, serdülő, gyermek és mini bajnokságban valamint a Közép Magyarországi Regionális Bajnokságban is. Nagy hangsúlyt fektet a városi koncepcióban is kiemelten kezelt nemzetközi kapcsolatok szervezésére az utánpótlás szintjén is. Szabados István kiemelkedő munkájának elismeréseként a Magyar Röplabda Szövetség kinevezte a magyar serdülő országos leány válogatott szövetségi kapitányává.
 
Gödöllő Sportjáért díjas Szabó István
Szabó István: A Szent István Egyetem testnevelő tanára, kézilabda mesteredző. Jelenleg is a Testnevelési tanszék dolgozója. Nem csak játékosként, hanem edzőként is sokat tett a magyar kézilabdáért, a női kézilabda válogatott edzője volt. Ma is aktívan dolgozik a gödöllői sportolók eredményességéért. Egész edzői tevékenységére jellemző, hogy nagy szeretettel foglalkozik kicsikkel, s nagyokkal egyaránt. Foglalkozásait mindig szívesen látogatják. Patyi bácsinak nem csak Gödöllő városa köszönhet sokat, hanem a GEAC egyesület is. Alapító tagja a Gödöllői Sport Közalapítványnak. Bízunk benne, hogy egészsége még sokáig megengedi, hogy a gödöllői sportban tevékenykedjen.

A Gödöllői Szövetség a Sportért különdíjat ítélt Czeba Mihálynak
Czeba Mihály: A Magyarországi Tradicionális ITF Szövetség Alapítója és Elnöke. A Nemzetközi Taekwond-Do Szövetség magyarországi kizárólagos képviselője, a Nemzeti válogatott vezetője és a Gödöllői Taekwon-Do Sportegyesület elnöke, valamint vezető edzője. 1985-ben kezdett Taekwon-Dozni. 1989-2008 között folyamatosan szerzi fekete öveit. 2003-ban Sportoktató/Testépítés Fitness sportágban szakképesítést szerez. 2008-ban Nemzetközi Instruktori és „A” kategóriás bírói vizsgákat tesz le Bécsben. Legjobb versenyzői eredményét a 2011-es ITTAF Világbajnokság Harcművészeti versenyén szerzi meg. 2002-től kezd ívelni edzői karrierje, ugyanis a nemzetközi versenyekről, lehet az Európa vagy Világbajnokság jobbnál jobb helyezésekkel térnek haza tanítványai. Edzői eredményei többek között Nemzetközi Kupák valamint Európa Bajnokságok és Világkupák folyamatos megnyerése. Csapatai a csapatok közötti eredményességi listán az első helyeket szerzik meg.

Polgármesteri Ezüstérmet kapott
Gerőfi László: Fiatal korában teniszezett, vívott Benkő Tibornál majd a gödöllői gyeplabda sportot megismerve kapusként erősítette a Ganz Vasas Egyesületét. Szorgalmával, kiváló teljesítményével, szervező munkájával a válogatottságig vezetett a sportolói pályafutása. Nemzetközi versenyeken is részt vett: Pozsonyban, Németországban, Szabadkán ahol a torna kapusa megtisztelő címet is megkapta. Edzőként fiatalok egész sorát tanította a gyeplabdázás tudományára, több tanítványa a válogatottságig vitte. 1985-től a Gödöllői Horgászok Egyesületében, majd az abból kivált Pelikán Horgászegyesületben tevékenykedett, mint titkár, majd később egyesületi elnök. Az egyesület elnökeként képviseli a megyei MOHOSZ vezetésében a gödöllői horgászokat. Úgy szervezi tevékenységét, hogy az egyre nehezedő gazdasági környezetben is a legjobb megoldás legyen a gödöllői Pelikán Horgász Egyesület tagjainak lenni.
Megyeri Péter: Gyermekkora óta sportol, 1990 óta hivatásszerűen, aktívan dolgozik, hogy a gödöllőiek sporttal tölthessék szabadidejüket. Kezdetben sportszervizt üzemeltetett és aktív karate versenyző volt. A 90-es években számos Magyar bajnokságon ért el dobogós helyezést, többször vett részt Európa bajnokságon. 1998-ban eredményei alapján Japánba is kijutott a Világbajnokságra. Közben aktívan építette sportvállalkozását, létrehozva egy kerékpár szaküzletet, ami révén a kilencvenes évek elején beindult a kerékpár sport és versenyzés Gödöllőn. 2008-ban megépítette Gödöllő város első harcművészeti termét, ahol számos küzdősport csapat tart edzést gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 2012 októberében lett kész és indította el az ország leghosszabb műanyaggal fedett sí és snowboard pályáját, ahol hetente 150-200 gyermek és felnőtt tanulhat, mozoghat, sportolhat a szabadban, friss levegőn.

A 16 év alatti országos bajnokságot nyert díjazott sportolók:

Gödöllői Taekwon-do Sport Egyesület versenyzői: Bali Szonja, Faragó Levente, Faragó Zétény, Horváth Tamás, Kertész Viola, Kőműves János, Osterling Ádám, Pap Éva, Som Róbert, Tóbiás Boglárka
GEAC – Atlétika szakosztály versenyzői: Bogdán András, Esztergály Koppány, Fekete Ábel, Frei Dalma, Györe Fanni, Kapitány Márton, Kerekes Marcell, Kondrák Réka, Kovács Emma, Kriszt Annamária, Kriszt Katalin, Oké Olufemi, Renner Luca, Simonváros Csanád, Skribek Mátyás, Szamosi András

GEAC – Vívó szakosztály versenyzői: Hanzl Lilla, Maul Zsófia

Jumpers Tánc- és Sport Közhasznú Egyesület versenyzői: Monori Dominik, Virágh Gyöngyvér

A következő országos bajnokságot nyert csapatokat is díjazták:

Gödöllői Sport Klub - Férfi Asztalitenisz csapat: Daru Zsolt, Monostori Péter, Holhos Tamás, ifj. Baráth Kornél, id. Baráth Kornél, Takács Márton, Knapp Károly
Grassalkovich Sport Egyesület - Ifjúsági leány hármas csapat: Papp Csenge, Papp Kinga, Alton Sophie
Grassalkovich Sport Egyesület - Serdülő II. leány csapat: Szabó Csilla, Darabont Zsanett, Kőhler Kitti
Grassalkovich Sport Egyesület - Serdülő II. vegyes páros csapat: Bálványos Noémi, Szlavkovszki Zsolt
Gödöllői Kézilabda Sport Club - Junior csapat: Trézsi Norbert, Bátori Bence, Gombás Máté, Gombás Bence, Szabó Gergely, Schmidt Hans, Eőry András, Szilágyi Dániel, Tácej Zoltán, Réti Tamás Csaba, Sztankovics Gábor, Laczkó Szilárd, Harányi Tamás, Kovács Csaba, Dohanics Pál János, Koncz Tamás, Kiss Tamás, Erdős Barnabás, Kármán Péter, Pacs Róbert István
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő leány magasugró csapat: Kovács Emma, Renner Luca, Kriszt Katalin, Szikszai Rebeka, Szemjanyinov Paula
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő leány csapat 100 m gát: Kovács Emma, Renner Luca, Kriszt Katalin, Szemjanyinov Paula, Csernyánszki Flóra
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő leány csapat gerelyhajítás: Kovács Emma, Renner Luca, Kriszt Annamária, Györe Fanni
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő fiú csapat gerelyhajítás: Kerekes Marcell, Oké Olufemi, Esztergály Koppány, Grnács Krisztián
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő fiú csapat mezei futás: Skribek Mátyás, Fekete Ábel, Bencsik Gergő, Pápai Benedek
GEAC – Atlétika szakosztály - Serdülő fiú csapat 4x800 m váltó: Skribek Mátyás, Fekete Ábel, Bencsik Gergő, Pápai Benedek
GEAC – Vívó szakosztály - Fiú kard III. korcsoport: Vass Domonkos, Papp Máté, Révész Márton
GEAC – Vívó szakosztály - Leány tőr csapat: Hanzl Lilla, Erdős Hanna, Réfi Dóra
GEAC – Vívó szakosztály - Leány kard IV. korcsoport: Albert Janka, Balogh Réka, Zöld Pálma
 
A Jövő Reménységei díjakat azok a 14 év alatti tehetséges fiatalok kapták, akik eddigi pályafutásuk során felhívták magukra a figyelmet, és akiktől a jövőben még jobb eredményeket várhatunk.

Bali Zsófia Gödöllői Taekwon-do Sport Egyesület
Bárdi Milán Gödöllői Sport Klub – labdarúgó szakosztály
Bárdos Triszten Saino- Karate- Do Közhasznú Sport Egyesület
Földvári Abigél    KTC – Vuelta Sport Egyesület
Györfi Tibor Gödöllői Sport Klub – asztalitenisz szakosztály
Kókai Patrik GEAC – Atlétika szakosztály
Lantos Lili Kosársuli Sport Egyesület
Lauber Kolos Gödöllői Sakk Barátok Egyesülete
Missurai Pálma GEAC – Vívó szakosztály
Pásztor György Zádor Gödöllői Bocskai Sport Egyesület
Tóth-Bagi Réka TEVA Gödöllői Röplabda Club



 

 

 

 

 

 

 


(c) Tóth László felvételei


Látogatottság: 6678
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision