Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.02.20 19:00
Településeink címerei „életre kelnek” a WestEndben
Nyomtatható verzió

Több mint 250 város, falu, község és kerület címereiből nyílt interaktív kiállítás hazánk legforgalmasabb „piacterén”



Országos címerkiállítás nyílt február 20-án hazánk legforgalmasabb „piacterén”, a WestEnd City Centerben, ahol minden magyar megyét képviselik települések címereikkel. A tárlat látogatói nemcsak a címerek történelmi üzenetével ismerkedhetnek meg, de ha a közelükben elhelyezett QR kódokat okostelefonjukkal leolvassák, megnyílik előttük valamennyi település múltjával, jelenével, turisztikai látványosságaival, programjaival. A kiállítás folyamatosan bővül, kísérőrendezvényei egész évben várják az érdeklődőket.

„Magyarország települései beköltöztek a WestEndbe” – ez a szlogenje annak az interaktív címerkiállításnak, amely február 20-án nyitotta meg kapuit a hazánk leglátogatottabb, az évente több mint 20 millió látogatót fogadó bevásárlóközpontjában. A WestEnd City Center és a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) koordinálásával szervezett tárlat megnyitóján a Prosits Attila, a WestEnd City Center ügyvezető igazgatója, valamint – a rendezvény védnökeként – Vizi E. Szilveszter, Magyarország Barátai Alapítvány elnöke és Gémesi György, Magyar Önkormányzatok Szövetségének (MÖSZ) elnöke köszöntötték az egybegyűlteket.

„A címer egy település számára azt jelenti, mint Magyarországnak a Szent Korona, múltjának, kultúrájának, az ott élők identitásának, összetartozásának szimbóluma – fogalmazott Gémesi György, aki örömét fejezte ki azért, hogy a MÖSZ is részt vehetett a kiállítás szervezésében, népszerűsítésében. „A rendezvény másik üzenete a vidék és a főváros közeledése, ami remélhetőleg egy hosszú távú párbeszéd kezdetét jelenti” – tette hozzá a MÖSZ elnöke.  

A rendhagyó tárlaton több mint 250 város, község, falu és kerület képviselteti magát az ország minden pontjáról. A kiállítók kétharmada ezer főnél kisebb lélekszámú település. A legtöbb címer Pest, Nógrád, Bács-Kiskun, Veszprém, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett, de a budapesti kerületek többségének címere is felkerült a WestEnd City Center folyosóinak falaira.

A címerek közelében egy-egy okostelefonnal leolvasható QR kód van elhelyezve, amelyek segítségével minden lényeges információ megtudható az adott településről, annak múltjától a jelenéig, természeti kincseitől turisztikai látványosságaiig, hagyományőrző együtteseitől aktuális fesztiváljaiig.

Walch Ottó, a kiállítás ötletgazdája és projektvezetője elárulta, a tárlathoz számos kísérő rendezvény – például címerfelismerő játék, rendhagyó történelemóra, tematikus barangolás, illetve jótékony célú címerszépségverseny – kapcsolódik majd, s a kiállító települések részt vehetnek a WestEnd idei tematikus programjain – például kórus-, néptánc-, sajt- vagy borfesztiválokon, helyi készítésű ételek, illetve kézműves termékek bemutatóin – is.

A települések számára továbbra is lehetőség nyílik jelentkezni a címerkiállításon való részvételre, a szervezők célja, hogy a „tárlat anyaga” folyamatosan bővüljön, négy-öt éven belül pedig már az összes magyar település címere a WestEnd belső utcáit és tereit díszíthetné.



 

 



(c) Korondi Judit felvétele




Látogatottság: 2898
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision