Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.04.25 22:09
Csak vidáman – Cimbaliband lemezbemutató a Művészetek Házában
Nyomtatható verzió

Április 25-én este mutatta be Vidámpark című legfrissebb lemezét a Cimlaliband a Művészetek Háza színháztermében.

Cimbalom rock ’n’ roll dübörgött a Művészetek Házában
Csak vidáman – heten, hetedszerre

A Budapesti Vidámpark ugyan tavaly – 63 év után – bezárt, a zenekar viszont egyre tágabbra nyitja kapuit és pörög, mint a ringlispíl; sorban a hetedik anyagukkal a héttagú csapat most igyekszik az egykori szórakoztató létesítmény hangulatát, annak miliőjét feleleveníteni.

Gödöllő legújabb kiemelt művészeti együttese 8 éve alakult, és azóta több mint 600 koncertet adott itthon és külföldön egyaránt. Színpadi rutinért és jókedvért tehát nem kell a szomszédba menniük a zenészeknek, ami a mostani lemezbemutatón is meglátszott, ugyanis a csapat (Unger Balázs – cimbalom, brácsa, ének; Szita Eszter – ének; Boda Gellért – hegedű; Lázár Gyula - nagybőgő, basszusgitár; Horváth Dániel - dob, ütőhangszerek; Agatics Krunoszláv – harmonika; Unger Gergő - gitár, ének) olyan hangulatot teremtett, ahol azt is el kellett dönteni, hogy ki élvezi jobban a muzsikát: a Cimbaliband vagy a közönség? A válasz: mindketten.
A Vidámpark album dalai mellett természetesen felcsendültek az együttes legnépszerűbb szerzeményei is, illetve a lemezbemutató-ünnep nem lett volna teljes, ha a cimbalisok nem hívnak meg pár barátot egy kis közös örömzenélésre. Így pár szám erejéig színpadon láthattuk Bede Péter szaxofonost, a Talamba Ütőegyüttest és a Fricska Táncegyüttest egyaránt.
Aki még nem hallotta a Cimbaliband dalait, annak itt egy kis segítség vagy zenei mankó: zenéjükben a modern kelet európai életérzés keveredik a népzenével, viszont mindez természetes formában történik, mert ők egy igazi „multikulti” zenekar. Szerb harmonikás, magyar hegedűs, roma nagybőgős, sváb-magyar cimbalmos és gitáros, mindez egy sejtelmes női énekhanggal, és egy jazzdobossal megfűszerezve. Zenéjük forrásai különböző helyekről fakadnak:  magyar népzene, klasszikus zene, jazz, balkáni népzene, rock’n’roll, de két dolog mégis összetartja a bandát, a barátság, és egy igazi varázslatos magyar hangszer: a cimbalom.
A zenekar a lemezbemutató után sem pihen, ugyanis a héten Gödöllő holland testvérvárosában, Wageningenben lép majd fel.



























(c) Reményi Krisztián felvételei


Látogatottság: 2311
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision