Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.05.28 20:48
Lokálpatrióta Estek – Lantai-Csont Gergely kiállítása és élménybeszámolója, a Lokálpatrióta fotópályázat díjátadója
Nyomtatható verzió

 Május 8-án a Lokálpatrióta Esték rendezvénysorozat keretében nyílt meg Lantai-Csont Gergely fotográfus „Történetek Afrikából” cím kiállítása a Művészetek Házában.


A fotós már több alkalommal is bejárta Afrikát, ahol számtalan felvételt készített az ottani emberekről, a fekete kontinens kulturális sokszínűségéről. A 24 éves közgazdász fiatal – akinek fotói a National Geographic Magyarország magazintól kezdve számtalan lapban jelennek meg – legutóbb 2013-ban járt Afrikában, ahol négy hónap alatt 11 országot keresett fel, mint az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU) fotósa.  A kiállítás a Nagy Kelet-Afrikai Expedíció első felének mozzanatait mutatja most be. A megnyitó után került sor arra a beszélgetésre, melyen Lantai-Csont Gergely beszámolt a tavalyi útjáról, kissé közelebb hozva Afrikát a gödöllőiekhez.
Az est keretein zajlott le a Facebookon meghirdetett, a Lokálpatrióta Klub által kiírt fotópályázat díjátadása is. A Lokálpatrióta Klub négy fordulóból (tavasz, nyár, ősz, tél) álló pályázatot hirdetett abból a célból, hogy Gödöllőről minél több saját készítésű szép, igényes felvétel készülhessen, melyen bemutatásra kerüljön egy adott évszakhoz kapcsolódóan lakóhelyünk jellegzetes természeti, építészeti, társadalmi, kulturális értéke. A beérkezett pályaműveket a közönség szavazatai (like-jai) mellett szakmai zsűri (Danis János fotóművész, Tóth Péter fotóművész és Pecze Dániel alpolgármester) bírálta el. A beérkezett alkotásokból készült kiállítás ugyancsak a Művészetek Házában látható. A díjakat Lantai-Csont Gergely, Pecze Dániel és Tóth Tibor alpolgármesterek és Danis János adta át.
A Gödöllő tavasszal pályázat helyezettjei: 1. Petényi Edina, 2. Maul Dóra, 3. Turoczi Anett. Az évszak szakmai különdíját Mácsárné Hevesi Mária kapta.
A Gödöllő nyáron pályázat helyezettjei: 1. Merkl Kinga, 2. Bittó Dalma, 3. Bardi Tünde. Az évszak szakmai különdíját Merkl Kinga kapta.
Az őszi Gödöllő pályázat helyezettjei: 1. Merkl Kinga, 2. Bardi Tünde, 3. Király Gábor. Az évszak szakmai különdíját Nemere Judit kapta.
A Zimankós Gödöllő pályázat helyezettjei: 1. Kiss Attila, 2. Bardi Tünde, 3. Király Gábor. Az évszak szakmai különdíját Kiss Attila kapta.
A fotópályázat legjobb képének a zsűri Kiss Attila pályázatát választotta.
(c) Reményi Krisztián felvételei












Látogatottság: 1788
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision