Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.08.22 13:01
„Ahol az egészség terem” – Országos Bionap Babatvölgyben
Nyomtatható verzió

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara a GAK Kft. együttműködésével szeptember 7-én, a Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzemben biztosít helyszínt és programokat az idei Országos Bionap számára, amely esemény fő szervezője a Magyar Biokultúra Szövetség.



A rendezvény célja, hogy a látogatók betekintést nyerjenek az ökológiai gazdálkodást folytató tanüzem életébe, szakmai előadások és gyakorlati bemutatók segítségével általános ismereteket szerezzenek az ökológiai gazdálkodás gyakorlati fogásairól, míg fogyasztói oldalról megközelítve pedig a minősített biotermékek egészségre gyakorolt jótékony hatását is megismerjék, valamint gyakorlati tanácsokat kapjanak, hogy mire kell figyelni a biotermékek vásárlása során. A Bionap során lehetőség nyílik a saját hozott zöldségminták nitrát tartalmának mérésére, méhészeti és komposztálási bemutatón és szaktanácsadáson való részvételre, de ki lehet próbálni a kerti gyomszabályozás számos eszközét is.

A résztvevők az előadások alkalmával és a gyakorlati bemutatók során feltehetik kérdéseiket a szakembereknek, és nem utolsó sorban a helyszínen a saját termelésű biotermékeket árusító gazdálkodóknak. A családok számára programot kínáló bionap nem titkolt célja, hogy az emberek tudatában összekapcsolja az egészséges táplálkozást az ökológiai mezőgazdasággal, amire a rendezvény szlogenje „ahol az egészség terem” is felhívja a figyelmet. A program szervezői gondoltak a család minden tagjára: az iskolásoknak szóló kézműves foglalkozásokon kívül verem mozi és játékos vetélkedők várják a fiatalabbakat, a legkisebbek pedig a baba-mama sarokban pihenhetik ki a nap fáradalmait.

A rendezvény témakörének jelentőségét jelzi, hogy fő támogatója a Földművelésügyi Minisztérium és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft (az ökológiai gazdálkodás ellenőrző és tanúsító szervezete).

Az Országos Bionap időpontja: 2014. szeptember 7. (vasárnap) 09,00-15,00.
Helyszíne: Szent István Egyetem Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzem.

Megközelítés: Budapest felől a 3. sz. főúton Aszód irányában haladva, Gödöllőt elhagyva a 34-es km táblát követően 500 méterre balra a bekötőúton bekanyarodva. Aszód felől a 3. sz. főúton Gödöllő irányában haladva, a 35-ös km táblát követően 500 méterre, jobbra a bekötőúton bekanyarodva. A bekötőúton a kertészet bejáratáig kell menni, mely az Istálló kastély szomszédságában van.

A részletes program és a megközelítési lehetőség megtalálható a folyamatosan frissített www.biokultura.org honlapon. További információ a 06 1/2014-7005 telefonszámon kérhető. 

A rendezvényen való részvétel ingyenes!


 



Látogatottság: 1404
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision