Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2014.08.28 18:01
Múzeumi tanévnyitó
Nyomtatható verzió

A Gödöllői Királyi Kastély adott otthon a pedagógusok számára rendezett múzeumi tanévnyitó ünnepségnek augusztus 28-án.A rendezvényen Gönczi Tibor, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója, a találkozó házigazdája köszöntötte a résztvevőket, majd az intézmény múzeumpedagógiai tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Beszámolt a gödöllői oktatási intézményekkel való együttműködésről és a kastély gyerekeknek szóló programjairól.
Őt követte Pánczél János, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerületének és Aszódi Tankerületének igazgatója, aki azokról a kezdeményezésekről szólt, amelyek segítségével szeretnék a múzeumokat minél jobban a bevonni a közoktatásba.
A találkozón  dr. Mirwais Janan a XX. század Intézet projektvezetője tartott tájékoztatót az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság rendezvénysorozatáról, bepillantást engedve az intézet munkájába.
A délután folyamán városunk intézményei is bemutathatták az iskolás korosztályt megcélzó programjaikat. Oravec-Kis Éva a kastély múzeumpedagógusa a kastélyban folyó munkát foglalta össze, Dr. Ujváry Tamás, a kastély igazgatóhelyettese pedig a középiskolások által közösségi szolgálatban végzett munkáról beszélt.
A résztvevők megismerhették a Gödöllői Városi Múzeum kezdeményezéseit is, Kerényiné Bakonyi Eszter, az intézmény igazgatója a nemrég elindult múzeumi honlap segítségével mutatta be, milyen múzeumpedagógiai programokból válogathatnak az érdeklődők.
A rendezvényre több múzeum is elhozta programjanak tájékoztatóját:  a Gödöllői Királyi Kastély, a Gödöllői Városi Múzeum, a Gödöllői Iparművészeti Műhely, a Gödöllői Régészeti Raktárbázis és Látványraktár, a Méhészeti Múzeum (Gödöllő) és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ mellett a  Földalatti Vasúti Múzeum (Budapest), a Városi Tömegközlekedési Múzeum (Szentendre), a Ferenczy Múzeum (Szentendre), a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (Szentendre), a Blaskovich Múzeum (Tápiószele), a Magyar Földrajzi Múzeum (Érd), a Nagytarcsai Falumúzeum, a Matrica Múzeum (Százhalombatta) ismertette meg az érdeklődőket kínálatával.
A résztvevők mindezek mellett lehetőséget kaptak arra, hogy megtekintsék a Ferenc Józsefet középpontba helyező aktuális időszaki kiállítást, valamint megismerhették a kastély múzeumpedagógiai kabinetjét. (c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 1786
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision