Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.09.26 17:08
Mikro- és kisvállalkozásokat segít a Rézgombos inkubátorház
Nyomtatható verzió

Elkészült a Rézgombos Vállalkozói Inkubátorház Gödöllőn.  A létesítményt szeptember 26-án adta át Gémesi György polgármester, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára és Varga Tamás, a Pro Régió Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.


Az Elszer Invest Kft. a Rézgombos Vállalkozói Inkubátorház kialakítását az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében valósította meg. Az inkubátorház kivitelezése a jóváhagyott összköltséggel szemben közel 360 millió forintba került, a különbözetet a társaság saját erőből finanszírozta. Az elnyert uniós támogatás összege: 156 554 656 Ft.

Az ünnepélyes átadáson elsőként Csepreghy Nándor mondott köszöntőt, aki  „megelőlegezett jövőnek” nevezte az inkubátorházat, majd Csaba Antal, az Elszer Invest ügyvezetője ismertette a beruházást.  Mint mondta, a fejlesztés célja, hogy a térség nagyvállalataival és a Szent István Egyetemmel együttműködve az induló vállalkozások fejlődéséhez korszerű, szakmailag igényes feltételeket biztosítson, növelve ezzel a Gödöllői Kistérség gazdasági erejét és az itt foglalkoztatottak létszámát. A Szolgáltató és Inkubátorház teljes kihasználtságát elérve várhatóan 80-100 fő új munkahely létrehozását eredményezi Gödöllőn.
A hagyományokat tiszteletben tartó megújulást kívánja hangsúlyozni a "Rézgombos" név megtartása, ami a korábban az inkubátorház helyén állt romos épület ragadvány neve volt.  A  névadó, az épület bejáratán lévő hatalmas réz gombokat megőrizték, ezeket az ünnepségen kiállították. A megújulási törekvés másik dimenziója az elhelyezkedésben rejlik: az épülettel szemben található a Gödöllői Királyi Kastély, ami a XIX. századi osztrák-magyar kiegyezés után hazánk egy nyugat-európai országgal kialakított politikai és gazdasági együttműködésén alapuló gazdasági fellendülésének sikeres időszakát szimbolizálja. A létesítményben különböző méretű irodák, műhelyek, tárgyaló- és oktatótermek, valamint konferencia terem került kialakításra, emellett raktárak és tárolók is készültek. A vállalkozói igények alapján az irodák mellett úgynevezett munkaállomásokat is kialakítottak, ami a legkisebb, tőke nélküli indulókat segíti.
Az  épület pinceszintjén 74 db gépjármű elhelyezésére alkalmas mélygarázs található. Az inkubátorház összes hasznos alapterülete: 1829 m2, a bérbe adható helyiségek száma 38 db. Az épület belső infrastruktúrája teljes mértékben igazodik a jelen kor kínálta informatikai és irodatechnikai lehetőségekhez.
Az inkubátorház sikerét mutatja az is, hogy voltak olyan vállalkozások, akik már az ünnepélyes átadás napján itt dolgoztak.
Elismeréssel szólt a fejlesztésről Gémesi György polgármester is, aki kiemelte, az Elszer Invest Kft. 2008-ban rendkívül nehéz gazdasági környezetben, a válság közepén fogott bele a fejlesztésbe, s mindvégig korrekt partnere volt az önkormányzatnak. Mint mondta, a Csaba Antal által elmondottak is megerősítik, hogy a beruházást az értékmegőrzés és az értékteremtés jellemzi. Ennek kiváló példája a Mária-kert, ami az új épületnek köszönhetően nyerte el új, a belvároshoz és a kastélyhoz méltó arculatát.
A rendezvény egyben kiállításmegnyitó is volt, az épület ugyanis új kiállítótérként is funkcionál, ahová elsősorban a térségben élő művészeket várják.  Az első tárlaton gödöllői művészek munkáit mutatják be.



 

 

 



(c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 2604
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision