Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.10.22 19:41
Alakuló ülést tartott és alpolgármestereket választott a képviselő-testület
Nyomtatható verzió

A városi képviselő-testület ma délután a Művészetek Háza konferenciatermében tartotta alakuló ülését. Az eseményen dr. Szőke Pál, a Helyi Választási Bizottság elnöke tett jelentést az önkormányzati és nemzetiségi választás végleges eredményéről, majd átadta a megbízóleveleket dr. Gémesi György polgármesternek és a 14 önkormányzati képviselőnek. Az ülés a képviselők, majd a polgármester eskütételével folytatódott. Ezután dr. Gémesi György mondott köszöntőt. A képviselők egyhangúlag megválasztották a Jogi és Ügyrendi Bizottságot, módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot. Ezt követően a polgármester előterjesztésére titkos szavazáson, 12 igen és 1 nem szavazattal, valamint 2 tartózkodással főállású alpolgármesterekké választották Pelyhe József képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) és nem képviselő szakemberként Gyenes Szilárdot, a Zöld Híd Régió Kft. ügyvezető igazgatóját, társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották Pecze Dániel képviselőt (Gödöllői Lokálpatrióta Klub). Az alakuló ülésen az is elhangzott, hogy Tóth Tibor eddigi alpolgármester harmadik gyermekének születése előtt áll, ezért nem vállalta a következő ciklusra szóló megbízatást. Az eseményen részt vett  Vécsey László, a gödöllői választókerület országgyűlési képviselője.


Gémesi György Reményik Sándor Imádság című csodálatos versével köszöntötte a megjelenteket a képviselő-testület alakuló ülésén, amihez az 1956-os forradalom évfordulójára történő városi megemlékezés is kapcsolódott.
- Meghatottan és izgalommal állok önök előtt, akiknek a bizalmából hetedik alkalommal van lehetőségem polgármesteri esküt tenni – kezdte köszöntőjét. - S bár az eddigiek során számtalan alkalommal szólalhattam meg, mégis a gyomrom remeg és izgulok, mert nagyon nagy felelősséggel jár a bizalom. Fantasztikus eredmény, fantasztikus érzés és fantasztikus felelősség. Egyben boldogan és örömmel állok itt, hiszen újra lehetőségem nyílik, immár öt éven át, egy közösség életét formálni, egy közösség életét erősíteni, megvalósítani sok mindent, amit elgondoltunk és írásba vetettünk a kampány során.
A Gödöllő az otthonunk című program egy megvalósítható program, aminek két feltétele van. Az egyik az, hogy legyen meg a többség a város vezetője és a szóban forgó program mögött. E feltétel teljesítését nagy tisztelettel mindenkinek megköszönöm. Ez a többség nagyon masszív többség, nagyon erős támogatottságot nyújt céljaink eléréséhez.
A másik feltétel nem tőlünk, hanem nyilván attól függ, hogy az önkormányzatok helyzete, finanszírozása hogyan fog változni a következő időszakban. Bízom benne, hogy volt polgármester kollégám, képviselő úr erősíteni fogja a parlamentben az önkormányzatokat és akkor valóban maradéktalanul megvalósíthatjuk a Gödöllő az otthonunk programunkat. Elképzeléseinket a kis közösségekben is megvitattuk, véleményeztük. E választási program alapján állítjuk össze azt a ciklusprogramot, amit öt év alatt döntéshozóként a szakmával és a gödöllőiekkel együtt végrehajtunk.
Gémesi György megköszönte a város lakóinak eddigi együttműködését, szeretetét, amit nem csak a választás során, hanem annak előtte és azóta is és utána is megkapott a település vezetése. Természetesen felajánlotta az együttműködést azoknak a képviselőknek is, akik más színekben kerültek be a képviselő-testületbe. A kampány véget ért, kezdődik a munka, mindenkinek lesz feladata, ha ebben a munkában részt akar venni. Nagyon sok munka van, hiszen az elvárás nagy, magasra tettük a lécet, hangsúlyozta.
- Biztos vagyok benne, hogy a következő öt évben is meg tudunk felelni az új kihívásoknak, a kor követelményeinek. Mindig is alapcélunk volt, hogy az életkörülmények minőségiek legyenek, Gödöllő élhető, békés városként mutassa meg a világnak, hogy így is lehet működni. Ebben a szellemben dolgozva mindent megteszünk azért, hogy eleget tegyünk az eskünknek – zárta köszöntőjét a polgármester.

Eskütételük után a város alpolgármesterei is megköszönték a bizalmat.
Pelyhe József elmondta, hogy nagyon sokat kapott Gödöllőtől, ahol születése óta él. Neveltetésében, felnőtté válásában a család mellett a városnak volt nagy szerepe, közösségeivel, színvonalas oktatási rendszerével, szolgáltatásaival. Úgy érzi, ezt meg kell hálálnia. Először 2006-ban tett képviselői esküt,  s igyekezett közösséggé formálni a városrészt, aminek lakóit képviselte. Most, alpolgármesterként még inkább lehetőséget kapott arra, hogy a biztonságos működtetés, a töretlen fejlődés elősegítésével hálálja meg mindazt, amit eddig kapott.
Titkon itt élek 8 éve Gödöllőn, a repülőtéri  dombok mögött, Gémesi György iskoláját járva, a több mint száz település hulladékgazdálkodási közszolgáltató rendszerét menedzselve, mondta Gyenes Szilárd. Háromszáz munkavállalót foglalkoztatnak, az éves árbevétel 2,5 milliárd forint. Az alpolgármester arról is szólt, hogy tíz éves közigazgatási gyakorlattal rendelkezik.  Az idősek iránti tisztelettel, a fiatalokban rejlő lehetőségeket látva igyekszik olyan teljesítményt nyújtani, hogy a ciklus végén ugyanolyan büszkén állhasson a város és a képviselők előtt, mint az alakuló ülésen.
Nemcsak a fizikai világban, hanem lélekben is építeni kell a várost. Ezen a területen pedig mi magunk vagyunk az építőanyag, hangsúlyozta Pecze Dániel. Az alpolgármester kifejtette, hogy a legnagyobb köszönettel a feleségének tartozik, aki az előző ciklusban is azzal a gondolattal segítette alpolgármesteri munkáját, hogy ha ő szereti a hivatását, akkor nem mondhatja, hogy ne végezze. Ezzel a szeretetet gyakorolta, ami nem érzés, hanem alázat, lemondás valamiről a másik javára. Hozzátette: azokat a kis közösségeket is nagyra becsüli, akiknek a tagjai a saját lemondásukkal építik a városrészeket, gyarapítják Gödöllőt.

A képviselő-testület egyhangúlag választotta meg a Jogi és ügyrendi bizottságot.
Elnök: dr. Győrfi Beáta
Tagok: Szűcs Józsefné, Halász Levente, Varga Árpád, Kristóf Etelka, dr. Mundruczó Péter, dr. Kónya Katalin, Schalkház Miklós, Koós Albert.

A képviselő-testület dr. Gémesi György polgármester illetményét 598.300.- Ft/hó összegben állapította meg, továbbá illetménye 15 %-ának megfelelő összegű, azaz 89.745.- Ft/hó költségtérítést állapított meg számára.

A képviselő-testület Pelyhe József alpolgármester illetményét 500.000.- Ft/hó összegben állapította meg, továbbá illetménye 15 %-ának megfelelő összegű, azaz 75.000.- Ft/hó költségtérítést állapított meg számára.

A képviselő-testület Gyenes Szilárd alpolgármester illetményét 538.500.- Ft/hó összegben állapította meg, továbbá illetménye 15 %-ának megfelelő összegű, azaz 80.775.- Ft/hó költségtérítést állapított meg számára.

A képviselő-testület Pecze Dániel társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját 269.000.- Ft/hó összegben állapította meg, továbbá tiszteletdíja 15 %-ának megfelelő összegű, azaz 40.350.- Ft/hó költségtérítést állapított meg számára. 




 

 

 

 




Látogatottság: 2304
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision