Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.10.29 23:05
Fodor László részesült idén a Körősfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány díjában
Nyomtatható verzió

Fodor László, a Fréderic Chopin Zeneiskola művésztanára kapta idén a Körösfői-Kriesch Aladár Művészeti Alapítvány díját és emlékplakettjét. Az elismerést hagyományosan október 29-én, a Körösfői-Kriesch Aladár születésének évfordulója alkalmából rendezett megemlékezés keretében adták át.


A rendezvény a gödöllői művésztelep egykori alapítójának szobránál kezdődött, ahol Annus Réka körösfői népdalcsokrot adott elő, majd Körösfői László, a művész unokája, az alapítvány kuratóriumának elnöke családi emlékeken keresztül elevenítette fel a névadó alakját.
A megemlékezők a szobornál virágokkal rótták le tiszteletüket. Gödöllő város önkormányzata nevében Pecze Dániel alpolgármester koszorúzott.
Ezt követően a kastély dísztermében került sor az alapítvány ünnepi estjére, amelynek első részében Őriné Nagy Cecília művészettörténész Mese, mítosz és történelem Körösfői-Kriesch Aladár festészetében címmel tartott előadást, ezután következett a díj átadása.
Az alapítvány az egykori művésztelep alapítója „gazdag szellemi és művészeti hagyatékának méltó megőrzése céljából támogatja a művészet bármely ágában tehetséges gödöllői fiatalok fejlődését, tehetségük kibontakozását, és célul  tűzte ki a gödöllői fiatalok művészeti oktatását kiemelkedő színvonalon végző pedagógusok erkölcsi és anyagi elismerését.” Ezek szellemében évente egy, Gödöllőn élő 14-24 év közötti tehetséges fiatal vagy a tehetséges fiatalok oktatását hosszabb ideje kiemelkedően végző személy díjazására kerül sor.
A kuratórium az idén Fodor Lászlónak, a Chopin zeneiskola művésztanárának ítélte oda az elismerést, akinek tanítványai az országos zenei versenyeken sorra kiemelkedő eredményeket érnek el, és nagy sikerrel szerepelnek a különböző rendezvényeken.
Az elismerést Körösfői László, a kuratórium elnöke adta át. A díjazottat Ferenczi Anna, a zeneiskola nyugalmazott igazgatója és Lázár Attila igazgatóhelyettes méltatta. Az ünnepi műsorban Fodor László egykori és jelenlegi tanítványai,valamint barátai és kollégái közreműködtek.



 

 




(c) Korondi Judit felvételei


Látogatottság: 1209
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision