Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2014.11.22 16:40
Három korcsoportban és zenei kategóriában hirdettek eredményt a 20. Erzsébet-szavalóversenyen
Nyomtatható verzió

November 22-én a Gödöllői Királyi Kastély barokk színháza adott otthont az Erzsébet királyné tiszteletére „Van most dicsérni hősöket" címmel rendezett 20. vers- és prózamondó verseny döntőjének.


A jubileumi rendezvény idén A régi Ház – 2014 „Kezdet és vég” című gödöllői kulturális tematikus évhez kapcsolódott. Ez alkalommal a versenyprogramot gálaműsor egészítette ki, amelyen az elmúlt évek kiemelkedő versenyzői közül nyolcan léptek színpadra.  A versenyre magyar költők, írók a hazafiságról, hősiességről, bajtársiasságról, a háborúban itthon maradottak érzéseiről, különös életutakról, a háború fanyar humoráról szóló verseket, elbeszéléseket és megzenésített verseket vártak a szervezők: a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ és a Gödöllői Királyi Kastély.
Az elődöntők során 115 produkciót hallgatott meg a zsűri, közülük harmincan léptek színpadra a szombati döntőben. Három korcsoportban 26 vers- és prózamondót és négy zenei produkciót hallgatott meg a közönség és a zzűri, amiben Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai díjas színművész, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesülete tiszteletbeli elnöke, Gödöllő város díszpolgára, Fülöp Attiláné, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ igazgatója, Buka Enikő, a Chopin Zeneiskola igazgatója, dr. Papházi János, a Gödöllői Királyi Kastély múzeumi osztályának vezetője és Hidi Norbert, a budapesti Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Gimnázium tanulója foglalt helyet, aki 2008 óta az Erzsébet szavalóverseny állandó versenyzője, 2013-ban a III. kategória 2. helyezettje volt.
A résztvevőket Gémesi György polgármester, Gönczi Tibor, a kastély igazgatója, Szlávik Jánosné, a Gödöllői Királyi Kastély Barátainak Egyesületének elnöke, valamint Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész köszöntötte.
Ezt követően, még a verseny megkezdése előtt került sor az Erzsébet medálok átadására, amelyeket a jubileum alkalmából olyanok vehettek át, akik az elmúlt 20 évben folyamatosan segítették a szavalóverseny lebonyolítását. A Pécsi Ildikó által alapított díjat Molnár Sándorné, Kassai Lajosné, Czira Lászlóné, illetve támogatóként az isaszegi IS-ESZ Bt vezetője, dr. Eszlári Egon vehette át.
A versenyzők három korcsoportban (10-12 évesek, 13-14 évesek, 15-19 évesek) mérték össze tudásukat, nem kis feladatot adva a zsűrinek.
Az I. korcsoport győztese Kristóf Anna (Damjanich János Általános Iskola, felkészítő: Pintér Ágnes), 2.  Bárdos Triszten, (Hajós Alfréd Általános Iskola, Juhász Gabriella), a 3. pedig Ács Balázs (Erkel Ferenc Általános Iskola, Majorné Miklósi Gyöngyi) lett. 
A II. korcsoportban Glacz Máriának (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Weidl Beatrix) ítélte az első díjat a zsűri, 2. lett Juhász Lilla Bella (Petőfi Sándor Általános Iskola, Kelemen Marianna), míg Farkas Emese (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Weidl Beatrix) harmadik díjat vehetett át.
A III. korcsoportban az első helyen Csörget Bence végzett (Török Ignác Gimnázium, Bárdy Tamás), 2. Krett Anna (Gödöllői Református Líceum, Varga Brigitta és Dudás Erzsébet), a 3. pedig Nagy Borbála (Premontrei Szent Norbert Gimnázium) lett.
A zenei kategóriában 1. díjat vehetett át a Csenderes Együttes (Fréderic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, Albertné Joób Emese, Pertis Szabolcs),  a 2. helyen Hidvégi László, (Fréderic Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola, Benedek Krisztina), a 3. helyen pedig Kakucs Katalin (Gödöllői Református Líceum, Gombos Viktor) végzett.
Gödöllő város különdíját Palágyi Dóra (Erkel Ferenc Általános Iskola, Matuz Zsuzsa), Poós Péter (Gödöllői Református Líceum,Varga Brigitta és Dudás Erzsébet), valamint Malárik Ágnes és Malárik Eszter (Török Ignác Gimnázium, Kucsinka Katalin) vehette át.
  A versenyt ez alkalommal gálaműsor egészítette ki, amelyen az elmúlt évek díjazottjai közül nyolcan léptek színpadra. Csigi Máté, Albert Márton, Hidi Norbert, Szelba Szabolcs, Petfő László, Tóth Benedek Ernő, Erdélyi Anna és Varga Zoltán, bizonyították, hogy a versmondás szeretete még mindig jelen van a hétköznapjaikban, épp úgy, mint Georgita Máté Dezsőnek, aki jelenleg a Színház és Filmművészeti Egyetem 3. éves hallgatója, Máthé Gábor osztályában.
A jubileumot a gála mellett természetesen tortával is megünnepelték.




 

 

 

 

 


(c) Tatár Attila és Korondi Judit felvételei



Látogatottság: 4348
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision