Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2014.12.12 20:17
Szilveszterig tartó programkínálat a gödöllői kastélyban
Nyomtatható verzió

A királyi karácsonyok hangulatát idézik az ünnepi díszbe öltözött gödöllői kastély szilveszterig tartó programjai. Ezen a hétvégén egyebek mellett betlehemi játékokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket, akik Erzsébet királyné hasonmásával is találkozhatnak.


Tüske Boglárka, a királyi kastély sajtóreferense elmondta: szombat délelőtt betlehemi játékkal kedveskednek a kicsiknek, akik ezután Weöres Sándor megzenésített verseit hallgathatják a szegedi Pince Színház előadásában.
Déltől 14 óráig - csakúgy, mint vasárnap ugyanebben az időpontban - a díszteremben cercle-t (fogadást) tart "Erzsébet királyné", majd 3 órától a barokk színházban mesejátékkal szórakoztatják a gyerekeket. Vasárnap délelőtt a Maszk Bábszínház ad elő betlehemi történetet a kastélyba látogató családoknak, akiket a Szironta csengettyű- és citeraegyüttes, valamint az Arpeggio gitárzenekar és a Holló együttes fellépésére is várnak.
Tüske Boglárka tájékoztatása szerint mindkét napon belekóstolhatnak a kicsik és a nagyobbak is a mézeskalács-készítés rejtelmeibe, és a Levendula játszóház közreműködésével lesz zenetanítás is. Az ünnepi időszak alatt folyamatosan látogathatók a gyerekeknek szánt játékos múzeumpedagógiai foglalkozások, megtekinthető a Herendi Porcelánmanufaktúra porcelánfestő bemutatója, a kézműves kuckóban pedig karácsonyi dekorációt és ajándékokat készíthetnek a vállalkozó kedvűek.
A korábbi években megszokott és megszeretett adventi programokat sem kell nélkülözniük a vendégeknek: a kézműves vásár, a körhintás népi játszótér és Paprika Jancsi csúzlizdája is bizonyára sokakat vonz majd Gödöllőre.
A történelmi tereket ezekben a napokban sült gesztenye, forralt bor és puncs illata lengi be, a kastély pálmaháza pedig karácsonyházzá alakul, hogy az egzotikus növények helyét szebbnél szebben feldíszített karácsonyfák és díszek vegyék át - tette hozzá a sajtóreferens.
Mint mondta, karácsony után is érdemes lesz a gödöllői kastélyba látogatni, december 29-én például - Erzsébet királyné karácsonyán - megtudhatjuk, hogyan ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai. Ugyanezen a napon tartják Lajkó Félix hegedű virtuóz és Balázs János zongoraművész évbúcsúztató ünnepi hangversenyét a lovardában.

forrás: MTI


Látogatottság: 727
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision