Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.06.17 09:08
Patak party
Nyomtatható verzió

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium diákönkormányzata gödöllői városismereti akadályversenyt szervezett az iskola felső tagozatos korú diákjai számára június 15-én. A diákönkormányzat szerette volna elérni, hogy az utolsó tanítás nélküli munkanapot élményszerűen és hasznosan töltsék el együtt közösen. A kisebbek Gödöllő nevezetességeivel ismerkedtek, a nagyobbak pedig a szervezésben jeleskedtek.


Az 5-8. osztályosok változatos programokban vettek részt: háromféle feladatot kellett megoldaniuk. Először a versenyző csoportoknak az iskola udvarán különféle növényeket kellett megkeresniük, és ezekről információkat begyűjteniük. Így megtudhatták, hogy a páfrányfenyő milyen furcsa levéllel rendelkezik, és gyógyszerként is használhatjuk. Aztán az iskola falain levő tablókon kellett keresniük ismerősöket: megtalálhatták tanáraikat érettségizős korukban. Végül egy városismereti akadálypályán mentek végig a diákcsoportok. A komplex feladatok keretében megismerték a Rákos-patak menti és Gödöllő belvárosi nevezetességeket. Először a helyszínt kellett megtalálniuk leírások alapján. Majd kérdések hangzottak el a nevezetességről. Például a Főtéren Kis Balázs ruházatáról és játékszeréről kaptak kérdéseket a versenyzők. Az Alsó parkban meglátogatták a Világfát és a Cserkész-szobrot a versenyben részt vevő csoportok. Itt lerajzolhatták, újratervezhették az emlékmű oldalán található domborműveket. Az ismeretszerzésen kívül különböző ügyességi feladatokat is teljesíthettek. Így a Világfa előtti japáncseresznye-fasor közötti távot a legrövidebb idő alatt kellett futva megtenniük.
Südi Bea, az esemény főszervezője, és a diákönkormányzat elnöke elmondta, hogy már nagyon régen készülnek az esemény megszervezésével, és szerinte sikeres volt a program, mert az utolsó tanítási napon a tanulók élményekkel, ismeretekkel gazdagodtak, eredményeket érhettek el csoportjaikkal közösen a városismereti versenyben.

Guba András
Fotók: Varga Orsolya (10. A)Látogatottság: 1054
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision