Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.08.07 14:56
Péntektől hőségriadót rendel el az országos tisztifőorvos
Nyomtatható verzió

Meghosszabbítja a hőség miatt elrendelt figyelmeztetést és ezzel együtt a szintjét másodfokúról harmadfokúra, hőségriasztásról hőségriadóra emeli az országos tisztifőorvos - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel. Az M3-as autópályán a meghosszabbított hőségriadó időtartama alatt, augusztus 11-e éjfélig kizárólag este 20 és hajnali 4 óra között dolgozhatnak a kivitelezők.

Az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását figyelembe véve a korábban kiadott hőségriasztást péntektől harmadfokúra, azaz hőségriadóra emelik, ezzel együtt augusztus 11-éig, kedd éjfélig meg is hosszabbítják.
Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntektől tovább fokozódik a hőség, a napi átlaghőmérséklet először az északnyugati megyékben, később pedig már máshol is elérheti és tartósan meghaladhatja a 27 Celsius-fokot. Frissítő, helyi záporok, zivatarok pénteken, majd a jövő hét közepétől várhatók. Tartós lehűlés jelei egyelőre nem látszanak.
Az időjárás-előrejelzés alapján valószínű a pénteken életbe lépő hőségriadó meghosszabbítása is, arról az országos tisztifőorvos várhatóan kedden dönt - jelezte az ÁNTSZ.
Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ismételten felhívta mindenki figyelmét arra, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, továbbá 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjon a tűző napon. A szabadtéren dolgozók és a fesztiválozók védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával, és senki se hagyjon gyermekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban - figyelmeztettek.
Az ajánlás szerint lehetőség szerint mindenki tartózkodjon több órát légkondicionált, hűtött helyiségben. Azoknak a légkondicionált helyiségeknek a listája, amelyeket - nyitva tartásuk függvényében - bárki igénybe vehet, elérhető a katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán.
A tovább tartó hőség megterheli az egészséges szervezet is, de különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Fokozott óvatosságra intik az autóvezetőket, a déli órákban a vízparton pihenőknek is azt ajánlják, hogy kerüljék a napozást, valamint felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe.
Tengelits András, az ÁNTSZ kommunikációs vezetője az MTI-nek korábban elmondta, az elmúlt évek adatai szerint 2012-ben és 2010-ben fordult elő az, hogy négy hőséghullámra kellett figyelmeztetni, de 2008-ban öt riasztást kellett kiadni a nagy meleg miatt.
MTI


Látogatottság: 1285
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision