Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.08.20 19:37
Vass Károlyné Gödöllő új díszpolgára
Nyomtatható verzió

Hagyományosan idén is államalapító Szent István királyunk ünnepén, augusztus 20-án, ünnepi képviselő-testületi ülés keretében adta át dr. Gémesi György polgármester a Gödöllő város díszpolgára címet. A Művészetek Házában megtartott rendezvényen Vass Károlyné, Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének elnöke vehette át az elismerést, amit Gödöllő városában folytatott aktív közéleti munkájáért és civil szervezetében végzett kiemelkedő, lelkiismeretes tevékenységéért ítélt meg számára a képviselő-testület.

Vass Károlyné – akit szinte mindenki Babi néninek szólít – közel 40 éven át földrajz - biológia szakos tanárként tevékenykedett városunkban. Pedagógiai pályája során – amely az iskolai tanítás mellett kiterjedt a felnőtt oktatásra is – sok száz fiatalt tanított tantárgyainak szeretetén túl emberségre, becsületességre, tisztességre. Tanítványai a mai napig szeretettel gondolnak rá, nagy tiszteletnek és népszerűségnek örvend városszerte. Pedagógus tevékenysége mellett éveken át nagy hozzáértéssel, példásan látta el a Magyar Vöröskereszt gödöllői városi szervezetének titkári feladatát is.
1989-től Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének – ami ma már hat klubot és közel 900 fős tagságot foglal magába – egyik alapítójaként, majd elnökeként 25 éve folytatja közösségépítő és szervező tevékenységét az idősebb korosztály körében. Babi néni – idős korát meghazudtolva – napjainkban is aktívan, vezetőként vesz részt az egyesület életében. A kirándulásokon, szabadidős tevékenységeken túl olyan máig is népszerű, értékhordozó programsorozatok kezdeményezője és jelenleg is szervezője, mint a Nyugdíjas Akadémia, a Nyugdíjas Juniális, a Nyugdíjas Szilveszter és a Nyugdíjas Nap, melyen külön köszöntik a 90. évüket betöltötteket. Gondoskodik arról is, hogy azok az is részesülhessenek a köszöntésből, akik már nem tudnak ellátogatni a jeles eseményre. Az általa szervezett rendezvényekre meghívott neves előadók hozzájárulnak Gödöllő város jó hírének terjesztéséhez.
Neki köszönhető, hogy a gödöllői nyugdíjasok összetartó közösséggé szerveződtek, egymást támogatva tartalmas életet élnek, hogy az egyesületet áthatja az egymásra való odafigyelés és a cselekvő szeretet. A klubokon belül is sokat törődik tagtársaival, elesetteket, betegeket látogat, karácsonykor minden évben meglepetés-ajándékban részesíti a rászorulókat. A Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének élén végzett tevékenysége nagyban segíti az Önkormányzat munkáját is.  Vass Károlyné életútja mindenki számára példamutató, ennek elismeréseként 2000-ben Gödöllő városért kitüntetésben részesült.
A méltatást követően Vass Károlyné szólt röviden az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta, őt, és az egyesületet a szeretet motiválja, amit egyre jobban éreznek a közösségen belül, de azt is tapasztalják, hogy azokra is hatással van, akikkel kapcsolatot tartanak.
A rendezvény ünnepi műsorában Sebő Györgyné, a Gödöllői Kertbarát Kör elnöke köszöntötte a kitüntetettet, majd dr. Krassay László erdőmérnök, Gödöllő korábbi alpolgármestere, Vass Károlyné egykori tanítványa elevenítette fel iskolai emlékeit, és Juhász Gyula Béke című versével köszöntötte egykori felső tagozatos osztályfőnökét.
Ezt követően Soós Gabriella és Kurunczy-Illés Orsolya előadásában Bach és Elgar művei csendültek fel.
A köszöntésből nem maradtak ki Gödöllő Város Nyugdíjas Egyesületének tagjai sem, a klubok vezetői  Pataki Pál és dr. Huzián László Lászlóné erre az alkalomra írt versével tisztelegtek a kitüntetett, egyesületük elnöke előtt.






















Látogatottság: 1854
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision