Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
       1  2  3  4
 5  6  7  8  9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.09.20 18:05
VIII. Vadásznap a kastélyban
Nyomtatható verzió

 Hatalmas érdeklődést hozott a vasárnap megrendezett VIII. Vadásznap a Gödöllői Királyi Kastélyban.

A tárlatvezetéssel, kiállításokkal, állatbemutatókkal, gyerekprogramokkal, vásárral és főzőversennyel egybekötött eseményre nagyon sokan voltak kíváncsiak. A díszudvaron Gönczi Tibor, a kastély ügyvezető igazgatója, Ambrózy Árpád főszervező, a Magyar Vadászíjász Egyesület elnöke, Pektor János vadászszövetségi elnök és Gémesi György polgármester mondott köszöntőt.
Nyitóeseményként vadászkürtös tiszteletadás keretében megkoszorúzták a Hamvay-kúriánál a tavaly felavatott vitéz Nemeskéri-Kiss Géza egykori királyi fővadászmester emléktábláját, majd vadászkürtök szavára nyitotta meg kapuit a királyi kastély.
A hagyományosnak számító eseményre az ország minden tájáról érkeztek vendégek, akik számtalan színes program közül választhattak. A díszudvar színpadán többek között szarvasbőgő bemutatót, By Me Spicy eredeti, kézzel hímzett vadászruha bemutatót láthattak a vendégek, de nagy sikert aratott a Vadászkamara kürtmuzsikája is. Ugyancsak a díszudvar adott helyszínt a Szellemi Kulturális Örökség közösségei folklórműsorának, ahol Alsónyék, Kalocsa, Mezőkövesd, Mohács kutúregyesületei mutatkoztak be.
A kastély verandáján nyílt meg az a kiállítás, ami a hazai vadászíjászat megteremtőjének és az ősmagyar íj életre hívójának, dr. Fábián Gyulának a munkásságát mutatja be.
A Kastélyparkban is izgalmas programok várták az érdeklődőket. Ez alkalommal a kézművesek vásárán is sok, a vadászat szerelmesei számára vonzó termék került a pultokra. A főzőverseny résztvevői is vadételek készítésében mérték össze tudásukat.
Nagy érdeklődés kísérte a vadászkutya-bemutatót, ahol az ebek produkciója közben a műsorvezető az adott kutyafajta tulajdonságaival, annak vadászat közbeni viselkedésével ismertette meg a közönséget. A solymász- és íjászbemutató is érdekes színfoltja volt a rendezvénynek. Itt Ambrózy Árpád tolmácsolásában ismerkedtek meg az emberek a magyar vadászat történetével, a különböző – az idők folyamán megváltozott – íjtípusokkal.
Fotók: Reményi Krisztián


Látogatottság: 1381
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision