Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.09.27 19:31
Jana Bousková, Marie-Pierre Langlamet és Naoko Yoshino is fellép idén a gödöllői hárfafesztiválon
Nyomtatható verzió

Jana Bousková, Marie-Pierre Langlamet és Naoko Yoshino is fellép az október 9. és 11. között tartandó 17. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon.


Az MVM Koncertek keretében, a Gödöllői Királyi Kastélyban megrendezett fesztivált a cseh Jana Bousková nyitja meg október 9-én, pénteken este. A művésznő, aki többek között a brüsszeli és a prágai zeneakadémia professzora, a tavalyi fesztiválon - már a koncertje helyszínén elszenvedett balesete miatt - elmaradt koncertjét pótolja. (A hangversenyre Vigh Andrea tervezett koncertje helyett kerül sor.) Az est folyamán hallható lesz többek között Smetana-Trnecek népszerű Moldva Fantáziája is.
Vigh Andrea hárfaművész, a fesztivál művészeti vezetője - egyúttal a Zeneakadémia rektora -, aki tavaly váratlan beugrása miatt két alkalommal is koncertet adott, idén a fiatalok számára tart kurzust Gulyás Csilla hárfaművésznővel október 9-én, pénteken délután és szombaton délelőtt - írják a szervezők közleményükben.
A közönség szombaton és vasárnap este a francia Marie-Pierre Langlamet, a Berlini Filharmonikusok szólóhárfása, valamint a japán származású, Londonban született Naoko Yoshino, a hárfarepertoár elhívatott megújítója estjeit hallgathatja meg, amelyeken két hárfára írt művek és átiratok is elhangzanak a szóló hárfadarabok mellett. Mindketten a nemzetközi hangversenyélet kiemelkedő alakjai, a világ legjelentősebb hárfaversenyeinek győztesei.
Vasárnap 11 órakor fiatal hárfaművészek bemutatkozására is sor kerül, továbbá ismét lesz hárfakiállítás, amelyen az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon & Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.
MTI


Látogatottság: 1066
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision