Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2015.10.15 18:25
„Tiszta Udvar – Rendes Ház” díjátadó ünnepség
Nyomtatható verzió

Gödöllő Város Önkormányzata még áprilisban hirdetett pályázatot a „Tiszta Udvar – Rendes Ház” Gödöllő 2015. címre családi házas, többlakásos és legszebb utca kategóriában valamint a „Gödöllő fája 2015” cím elnyerésére köz- illetve magánterületen álló fák kategóriában, s szintén ekkor került kiírásra az óvodások és az általános iskolások alsó és felső tagozatosai számára a „Fák Gödöllő parkjaiban” című rajzpályázat is. A pályázatok záróeseményeként megrendezett díjátadó ünnepségére október 15-én került sor a Művészetek Házában.


A rendezvényen dr. Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, majd a zsűrizésben részt vett civil szervezetek nevében a Gödöllői Kertvárosi Egyesület képviselője, Kulcsár Marica mondta el gondolatait a program idei pályázatával és az idei tematikával kapcsolatban.
A „Tiszta Udvar – Rendes Ház” Gödöllő 2015. pályázat idei mottója „A legszebb terasz” volt, azon elgondolás alapján, hogy a házhoz, lakáshoz kapcsolódó terasz, veranda, balkon vagy erkély napjainkra egyre fontosabb szerepet tölt be a lakás többi helyisége mellett. Javítja az összképet, pihenési lehetőséget teremt és átmenetet képez a kert vagy a közterület felé.
A „Gödöllő Fája 2015” pályázat esetén a fő cél az volt, hogy felhívják a lakosság figyelmét környezetük szépségének megtalálására, a zöldfelület, köztük a fák szerepének fontosságára mindennapjainkban. A pályázat során dőlt el, hogy az Alsópark egyik platánfáját nevezi a város a magyarországi Év Fája 2016 versenyre.
A gyerekeket megszólító rajzpályázat célja környezetnevelés volt, a városi közparkok megismerése és megismertetése a gyermekek szemén keresztül. A zsűri tagjai - Goschler Tamás és Márvány Miklós – három kategóriában díjazta a legjobb műveket.
Elsőként a „Tiszta Udvar – Rendes Ház” címek átadására került sor, aminek a programjában és a pályázatok elbírálásában a civil szervezetek közül a Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete, a Gödöllői Városvédő Egyesület, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Egyesülete, a Gödöllői Kertbarát Kör, a Gödöllői Kertvárosi Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportja, a Gödöllői Lokálpatrióta Klub, valamint Kecskés Judit civil referens vett részt.

Az egyéni pályázók közül, családi házas területen „Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben részesült és „Tiszta Udvar – Rendes Ház” feliratú tűzzománc táblát vehetett át Antalhegyi utca 66. – Pálvölgyi Istvánné, Árpád út 23. – Nagy László, Blaháné utca 105. – Bátori Gizella, Damjanich János utca 53. – Berkes Imre Józsefné, Major utca 2. – Csizi-Vincze Istvánné, Major utca 9. – Dr. Sebestyén Sándor, Major utca 22. – Bizik Józsefné, Undi Mariska utca 1. 2/A – Szákovics Balázs, Rét utca 36. – Mandzákné Tarnavölgyi Judit, Rigó utca 39. – Tóth József. A díjakat Pecze Dániel alpolgármester adta át.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben és Közterület gondozásért különdíjban részesült az Állomás tér 8. – Szőke Jónásné, aki a VÜSZI Nonprofit Kft. ötezer forint értékű növényvásárlási lehetőségét kapta.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és Konyhakert különdíjat kapott a Fácánsor 46. – Oláh Lajosné, aki a PAKANS Kft. ötezer forint értékű vásárlási utalványát vehette át.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címmel és Madárbarát különdíjjal jutalmazták a Hős utca 8. – Magura Györgyöt, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportjának különdíját kapta, valamint a Móricz Zsigmond utca 11. – Hajdú Lajos, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportjának különdíját, és a Gödöllői Városvédő Egyesület oklevelét, valamint a Gödöllői Agroker Kft. ötezer forint értékű utalványát kapta.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és Kertbarát különdíjat vehetett át az Ibolya utca 25. – Szívós Mária, aki a Gödöllői Kertbarát Kör különdíját és a Lyra Florae Kft. ötezer forint értékű vásárlási utalványát kapta.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben és Kertbarát különdíjban részesült a Major utca 26. – Érsek Istvánné, aki a Gödöllői Kertbarát Kör különdíját és a PAKANS Kft. ötezer forint értékű vásárlási utalványát vehette át.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és Gyermekbarát porta különdíjat kapott az Erdőszél utca 35. – Gajdács Edit és Takács Zsolt, akik a Lyra Florae Kft. ötezer forint értékű vásárlási utalványát kapták.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és Tudatos gazdálkodó különdíjat vehetett át a Dessewffy Arisztid utca 23. – Kovácsné Ambrus Viktória, aki a Lyra Florae Kft. ötezer forint értékű vásárlási utalványát kapta, valamint a Báthori István utca 43. – Müllerné Matuz Erzsébet aki a Gödöllői Agroker Kft. ötezer forint értékű utalványát vehette át.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben és „Kezdő kert” különdíjban részesült a Rigó utca 34. Marget Marcsi és Ecker Károly akiket a Kertvárosi Egyesület ajándékcsomaggal jutalmazott.

A többlakásos kategóriában oklevelet kapott a Bajcsy-Zsilinszky utca 21-25. és a Kazinczy körút 26-28-30.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben részesült és „Tiszta Udvar – Rendes Ház” feliratú tűzzománc táblát kapott: Kazinczy körút 23., Kossuth Lajos utca 39-41., Kossuth Lajos utca 51-53. , Kossuth Lajos utca 58-60., Munkácsy Mihály utca 7. Paál László köz 2-4-6. , Paál László köz 7., Palotakert 4. , Palotakert 9., Szabadka utca 6., Szabadság út 19., Szent Imre utca 6-8-10., Szent János utca 4., Szent János utca 9., Szent János utca 14. , Zombor utca 1.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címmel és „Tiszta Udvar – Rendes Ház” különdíjjal jutalmazták a Szent István tér 1-2. társasházat, ami a Lyra Florae Kft. ötezer forint értékű ajándék utalványát kapta.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és „Tiszta Udvar – Rendes Ház” különdíjat, a Pakans Kft. ötezer forint értékű ajándék utalványát kapta a Szent János utca 16/B.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címben és madárbarát különdíjban részesült a Paál László köz 1. A társasházat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportjának különdíjával és a VÜSZI Nonprofit Kft. ötezer forint értékű növényvásárlási lehetőségével jutalmazták.

„Tiszta Udvar – Rendes Ház” címet és a legszebben fejlődő kert különdíjat, a Lyra Florae Kft. ötezer forint értékű ajándék utalványát kapta a Palotakert 16.

A Gödöllői Városvédő Egyesület oklevelében részesült Pozsonyi Vendelné – Paál László köz 5. és Koós Ottóné – Paál László köz 7. akik a VÜSZI Nonprofit Kft. ötezer forint értékű növényvásárlási lehetőségét kapták.

A Lakásszövetkezetek és Társasházak Gödöllői Egyesülete különdíját, tízezer forint értékben két darab díszfát vehette át a G-11 Lakásfenntartó Szövetkezet Szent János utca 13-as számú ház közössége.
Az egyesület díszoklevéllel ismerte el Tiszta Udvar – Rendes Ház Gödöllő 2015. pályázat szervezésében végzett eredményes munkáját Dobrovitz Mária és Himer Marianna közös képviselőnek. A pályázaton 10 olyan többlakásos ház vett részt, aminek a közös képviselője Dobrovitz Mária, és 7 olyan ház, aminek Himer Marianna.
Díszoklevelet vehetett át Littkei Andrásné is – Szabadság út 19. aktív közéleti tevékenységéért és a pályázat szervezésében végzett eredményes munkájáért.

A pályázat fődíját idén 3 kategóriában 11 pályázó nyerte el, elismerve az épület és környezete, valamint a kapcsolódó közterület gondozottságát, környezettudatos kialakítását.

Családi házas kategóriában a „Tiszta Udvar – Rendes Ház” címmel járó tűzzománc táblán kívül a Zöld Híd Nonprofit Kft. felajánlásából féléves hulladékszállítási díj elengedését, a Sopro Kft.  ajándékcsomagját és az Attraktívkert Kft. vásárlási utalványát vehették át: Lovas utca 4. – Fülöp Ágnes, Panoráma utca 28. – Tari Dezsőné, és Százszorszép utca 52. – Kerekes Anna, aki a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportjának különdíját is megkapta.

A többlakásos kategória fődíjasai a „Tiszta udvar – Rendes ház”címmel járó tűzzománctábla mellett a VÜSZI Nonprofit Kft. húsz ezer forint értékű növényvásárlási lehetőségét és a Zöld Híd Nonprofit Kft. felajánlásából 1000 db biológiailag lebomló vagy szelektív hulladékgyűjtő zsákot, valamint a Sopro Kft. ajándékcsomagját vehették át. Az elismerésben az Erzsébet Királyné körút 9-10., a Szent János utca 13. és a Palotakert 15. részesült. Az Erzsébet Királyné körút 9-10-ből Lécz Lajosné, a Gödöllői Kertbarát Kör különdíját is átvehette.

A „legszebb terasz” címet elnyerő pályázók családi házas kategóriában a Sopro Kft. ajándékcsomagját és a FALKER GBBK ajándékkosarát, többlakásos kategóriában a Sopro Kft. ajándékcsomagját és a Gödöllői COOP Zrt. ajándékcsomagját kapták Asbóth Sándor utca 41 – Számpor Pálné és Király utca 26. – Cziglányi Béla. Utóbbi pályázó a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoportjának különdíjában is részesül.
A „Legszebb terasz” díjat, többlakásos kategóriában az Erzsébet királyné körút 22-ből Nagy Viktória érdemelte ki.
A legszebb utca kategóriában a Gébics utca és a Major utca kapta a fődíjat, azaz a „Tiszta udvar – Rendes ház” címmel járó tűzzománctábla mellett a VÜSZI Nonprofit Kft. ajándékutalványát.
A „Fák Gödöllő parkjaiban” című rajzpályázaton óvodás kategóriában harmadik helyezést értek el: Szent János Utcai Óvoda – Heiter Angelika – A kedvenc fám című festményével, Egyetem téri Óvoda – Ercsi Kinga – Csoportommal a ferdefánál című rajzával, és Szent János Utcai Óvoda – Kajsza Édua – Élet a parkban című rajzával.
Második helyezést értek el: Szent János utcai Óvoda – Bányász Alex – Virágzó park című rajzával és Borós Jázmin – Virágok a gesztenyefánál című rajzával.
Első helyezett lett a Táncsics Mihály úti Óvodából Kovács Doroti a Fa a parkban gyönyörű napsütésben című rajzával.
Általános iskola alsó tagozat kategóriában harmadik helyezést értek el: Damjanich János Iskola – Goddard Ilona – Fák az Erzsébet parkban című festményével, Damjanich Jánosi Iskola – Kátai Nóra – Magányos fa az Arborétumban című rajzával, Hajós Alfréd Általános Iskola – Mihajlovic Emma – Gödöllői fák című szénrajzával.
Második helyezést ért el: Hajós Alfréd Általános Iskola – Móczár-Rétháti Evelin – Gödöllői fák című rajzával, Damjanich Jánosi Iskola – Nagy Csenge – Kocsányos tölgy a kastély parkban című papírmontázsával.
Az első helyezést az Erkel Ferenc Általános Iskolából Csajkovits Koppány Zoltánnak ítélte a zsűri, Az év fája a kastély parkban című pasztell rajzáért.
Általános iskola felső tagozat kategóriában a Hajós Alfréd Általános Iskola tanulója, Papp Kata Annamária – A parkok szépségei című rajzáért vehetett át díjat.

A „Gödöllő fája 2015” cím elnyerésére több nevezés is érkezett, melyek közül a bíráló bizottság és a gödöllői lakosság a magánterületi fák közül a BIO-Fit Center udvarán magasodó gesztenyefát, a közterületi pályázatok közül az Alsópark futóköre melletti platánfának ítélte a címet.
A jelöléseket benyújtó Sztarenszky Róbertné és Tusor Andrásné a rendezvényen elismerést vehetett át.
A díjátadást a Forest Dixie Band műsora színesítette.



















Látogatottság: 3095
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision