Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.10.30 23:21
Az Évszakokkal búcsúzott a GödöllŐsz fesztivál
Nyomtatható verzió

Stílszerűen az idő múlására, égtájunkon ciklikusságára emlékeztető műsorral búcsúztatta ma este az idén első alkalommal megrendezett GödöllŐsz fesztivált a Gödöllő Táncszínház. Az Évszakok című műsor – mint a kulturális programsorozat megannyi eseménye – telt házat vonzott és nagy tetszést aratott.


A Művészetek Háza színháztermében egybegyűlteket a műsor kezdete előtt dr. Gémesi György polgármester köszöntötte. Méltatta a GödöllŐsz kezdeményezését és sikeres megrendezését. Kiemelte, hogy a fesztivál alapvető célja az volt, hogy a helyi kulturális, művészeti csoportok bemutatkozását támogassa. A két hónapon át zajló események igazolták a várakozásokat, Gödöllőn szinte kimeríthetetlen igény mutatkozik az igényes produkciók iránt.
A város vezetője bejelentette, hogy 2016-ban a várossá nyilvánítás 50. évfordulója köré szerveződnek a gödöllői kulturális programok. Köszönetet mondott a GödöllŐsz fesztivál közreműködőinek, majd külön is a táncszínház társulatának, személy szerint Kézér Gabriella és Vajda Gyöngyvér koreográfusoknak, hangsúlyozva, hogy ez a művészeti közösség az elmúlt egy év alatt nagyon sok bemutatót tartott. Végül örömmel adta hírül, hogy a táncszínházat jövő évre meghívták Houstonba.
A péntek esti előadás első részében a táncszínház korábbi előadásaiból láttunk részleteket. A szünet után következett az új produkció, a gödöllői Tömpe Gábor zenéjére.
Az előadás mottója: „A természetes világ, ritmusok, minták és ciklusok alapján mozog / táncol. Minden, ami emelkedik, alá fog bukni, és minden, ami aláhullik fel is emelkedik majd.” A darabban az évszakokat, azok hangulatait jelenítették meg a táncosok.


(c) Biszkup Miklós felvételei


Látogatottság: 1011
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision