Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2015.11.19 10:22
Elfogadták a kommunális adó szabályozását
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület ma reggel a VÜSZI Kft. Dózsa György úti székházában tartotta soron következő ülését.

Az önkormányzat 2016-tól bevezeti a kommunális adót, erről szeptemberben született döntés. A mai ülésen az új adónem szabályozásával módosították a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletet.
A kommunális adó alapja a lakás, üdülő, hétvégi ház négyzetméterben számított hasznos alapterülete. Az adó évi mértéke 60 négyzetméter és az alatti hasznos alapterületű adótárgy esetén 15 ezer, 60 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű adótárgy esetében 25 ezer forint.
Ezt az összeget a gépjárműadóhoz hasonlóan két részletben (márciusban és szeptemberben) kell majd befizetni.
Adómentességet állapítottak meg azok számára, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, amit határozattal igazolnak, továbbá az egyedülálló nyugdíjasoknak, akiknek a nettó jövedelme nem haladja meg a 85.500 Ft-ot, valamint nyugdíjas házastársak esetén, amennyiben az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az 57.000 Ft-ot.
Ha a magánszemély Gödöllő város közigazgatási területén járda és útépítési beruházást hajt végre vagy ilyen beruházás céljára befizetést teljesít az adó bevezetése után, akkor a saját beruházás számlával igazolt ellenértéke és a támogatással csökkentett befizetés összege a befizetéstől számított 10 évig levonható a beruházással érintett ingatlanra megállapított kommunális adóból.
Az adót bevallás alapján veti ki az önkormányzat.
A testület módosította a Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, a város óvodák és bölcsődék valamint az Egyesített Szociális Intézmény alapító okiratait.
Új rendeletet alkotott a képviselő-testület az önkormányzat közművelődési feladatairól.
Elfogadták a Gödöllő 50 – A megújuló értékek városa elnevezésű tematikus év programját aminek az az apropója, hogy településünk jövőre ünnepli várossá nyilvánításának jubileumát. A tematikus év logóját is kiválasztották.
Változatlanul hagyta a képviselő-testület a helyiségbérleti és a földterület-bérleti díjakat valamint a földhaszonbérleti díjakat a következő évben.
Engedélyezte a képviselő-testület a település nevének használatát a Gödöllő és Testvérvárosai Baráti Egyesület nevében.
A képviselő-testület az intézmények jutalmazásra felhasználható bérmegtakarításához 17,5 millió forint pótelőirányzatot biztosít. Az intézményvezetők differenciáltan oszthatják fel az összeget a teljesítmények alapján. Gémesi György polgármester, Gyenes Szilárd és Pecze Dániel alpolgármesterek egyhavi jutalomban részesülnek.


Látogatottság: 1832
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision