Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.01.14 14:14
Fokozottan ellenőrzik a menetjegyeket a Budapest–Hatvan vasútvonal járatain
Nyomtatható verzió

Januárban is többször kell fokozott jegyellenőrzésekre számítani a Budapest–Hatvan vasútvonalon a csúcsidőszakokban. Az intézkedéssel a MÁV-START célja, hogy visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, illetve ráirányítsa a figyelmet az előzetes jegyvásárlás fontosságára.

A célellenőrzések alkalmával esetenként már a felszállás előtt, a peronon is kérhetik az utasoktól a jegyeket, bérleteket. Éppen ezért a MÁV-START minden, az ellenőrzés során érintett állomáson és megállóhelyen – a pénztár üzemidejében, illetve a jegykiadó automatákból – biztosítja a menetjegyváltást, de a vonatokon erre már nem lesz lehetőség. A hatékony fellépés céljából a vonatokon szolgálatot teljesítő nagyobb jegyvizsgálói létszám lehetővé teszi, hogy az ellenőrzési időszakban a jegy nélkül utazókat minél előbb kiszűrjék és leszállítsák a vonatról. A kiemelt ellenőrzés hatósági kíséretét a Készenléti Rendőrség biztosítja, mivel jelenlétüknek köszönhetően a korábbi alkalmakkor sem történt atrocitás.
A tavalyi elővárosi akciók tapasztalatai szerint jellemző, hogy a vonatokra várakozók csak az ellenőrzést észlelve igyekeznek a menetjegyüket megvásárolni. Gyakran az utolsó pillanatban sietnek a személypénztárakhoz, hirtelen megnövelik a sorban állás, várakozás időtartamát. A vasúttársaság ezért azt kéri, hogy az utasok a menetjegyváltási lehetőségekről előre tájékozódjanak, és az utazásuk megkezdése előtt vásárolják meg a menetjegyeiket.
forrás: MÁV Zrt.


Látogatottság: 744
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision