Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.01.22 15:45
Kulturális együttműködés a falvak életminőségének javulásáért
Nyomtatható verzió

Elsőként a Szent István Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a  Falvak Kultúrájáért Alapítvány a felsőoktatási intézmények közül, amit a felek pénteken, a XX. Magyar Kultúra Napja Gála keretében írtak alá Budapesten.


A Szent István Egyetem tanárainak egy része a kezdetektől figyelemmel kísérte a térségi életminőség-fejlesztő programunkat, átérezték sokszor kilátástalannak tűnő küzdelmünket, és személyesen látták az általunk létrehozott értékeket – mondta köszöntőjében Nick Ferenc, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. – Az egyetemmel ma aláírásra kerülő szerződés megerősítheti kapcsolatainkat, és minőségileg megváltoztathatja küldetésünk szintjét.
Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora ugyancsak hangsúlyozta, hogy kiemelt jelentőségűnek tartja az egyetem és az alapítvány közötti együttműködést. Az egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának munkatársai részt vesznek kutatásokban, tájékoztató előadásokat tartanak, valamint a térség, a falvak vagy akár a személyek problémáira konkrét választ adni képes képzéseket szerveznek, amelyek kialakíthatják/növelhetik a lakosság motiváltságát, az öngondoskodáshoz és érdekérvényesítéshez való képességét. Emellett az együttműködés hozzájárulhat a vidék, a falvak gazdasági fejlesztéséhez, kultúrájuk megőrzéséhez és a humán erőforrások helyben tartásához.
A Magyar Kultúra Napja Gála rendezvényen részt vett Szilágyi Tivadar egyetemi tanár, a SZIE Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának tudományos dékánhelyettese is, aki a Magyar Kultúra Lovagja.
OrientPress Hírügynökség (OPH)/Szent István Egyetem


Látogatottság: 769
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision