Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.01.26 15:58
A Szent István Egyetemre látogatott az erdélyi református püspök
Nyomtatható verzió

A Szent István Egyetem (SZIE) meghívására Kató Béla erdélyi református püspök, a Sapientia Alapítvány kuratóriumának elnöke és dr. Dávid László, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora az intézménybe látogatott 2016. január 25-26-án, melynek keretében a püspök és a rektor a SZIE vezetőivel és képviselőivel találkozott.


A Szent István Egyetem részéről a delegációt dr. Tőzsér János rektor, Figler Kálmán kancellár, Magyar Ferenc mb. stratégiai és koordinációs főigazgató, valamint dr. Tóth Tamás oktatási rektorhelyettes fogadta.
Kató Béla püspök és dr. Dávid László rektor azzal a céllal látogatott a SZIE-re, hogy megvizsgálják a Kárpát-medencei szintű együttműködés fejlesztésének lehetőségeit a pályázatok és a képzési kínálat területén. A látogatás lehetőséget teremt a két egyetem közötti kétoldalú kapcsolatok további erősítésére, a tudományos, oktatási, innovációs és kulturális paletta szélesítésére, a budai karok integrációjának köszönhetően a kibővült képzési portfólió bemutatására, az ösztöndíjprogramokban való részvételre.
A Szent István Egyetem világviszonylatban is elismert az agrárképzés területén, köszönhetően a színvonalas, komplex, tudás- és gyakorlatorientált oktatásának, a magasan kvalifikált oktatói és kutatói állományának, a magas szintű kutató és fejlesztő munkájának, az egyedülálló infrastruktúrájának, s nem utolsósorban nemzetközi kapcsolatainak. Mindezeket alapul véve a gödöllői székhelyű egyetem számos területen a Sapientia Egyetem partnere lehet a képzéseinek és szakmai programjainak fejlesztésében, bővítésében.
A püspök és a rektor a SZIE vezetőinek kíséretében találkozott Tóth Katalin nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral és Gyetvai Árpád miniszteri biztossal. Az egyeztető megbeszélések során a vendégek megismerhették a magyar kormány felsőoktatási támogatáspolitikáját, a határon túlra irányuló szakmai programokat és a határon túli magyar nyelvű képzések fejlesztési lehetőségeit.
Két hét múlva, február elején öt Sapientia egyetemi vezető oktató és 20 székelyföldi – ipari biotechnológus, környezet-, környezettudományi, tájépítész és élelmiszeripari mérnök – hallgató látogat a Szent István Egyetemre.

 


Látogatottság: 1061
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision