Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.02.23 16:34
Újabb duális képzések indulnak a Szent István Egyetemen
Nyomtatható verzió

A duális képzés nagyon jó képzési forma, már látszanak az első eredményei - mondta Palkovics László oktatási államtitkár kedden Budapesten. A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi karán duális képzési megállapodásokat írtak alá. Az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón az államtitkár kiemelte: a szeptemberi tanévkezdésre újabb 500 vállalat jelezte igényét, hogy részt venne ilyen képzésben, és a cégek összesen 2600 helyet ajánlottak fel hallgatóknak.

Ez azt jelenti, hogy a vállalatok megértették, milyen nagy lehetőség rejlik e képzési formában, a cégek befektetése megtérül. Amikor pedig a hallgató befejezi az egyetemet, már kész szakember - tette hozzá.
Palkovics László közölte, a duális képzés az egyetemeknek is jó, mert szoros kapcsolatuk alakul ki a vállalatokkal, amiből sokat profitálhatnak.
Az államtitkár kifejtette: miközben megfelelő szakemberekre van szükség, gyakori vád a felsőoktatásban, hogy túlzottan elméleti a végzett hallgatók tudása. A duális képzés keretében viszont az egyetem elméleti oktatása mellett a vállalat is "tanítja" hallgatót, ami újdonság - mutatott rá.
Közölte: ennek a képzésnek az első diplomaátadóját hamarosan megtartják, de az előnyök már látszanak, hiszen egy így végzett hallgató azonnal "át tud ülni egy vállalati pozícióba", nem kell neki bemutatni a céget. Nem egyszerű képzésről van szó, de a lemorzsolódási arány az első tapasztalatok alapján nem nagy, a hallgatók teljesítik, amit vállaltak a képzéssel - mondta.
Palkovics László megjegyezte: a Szent István Egyetem az elmúlt időben átalakult, és nem volt mindig egyetértés a változásokról, de bebizonyosodott, hogy túljutottak a problémákon, és az egyetem három karral gazdagodva kielégítheti a magyar agrárium és élelmiszeripar követelményeit.
Tőzsér János rektor arról beszélt, hogy jelentős esemény az egyetem életében a megállapodások megkötése, hiszen jeles élelmiszeripari cégek segítségével a hallgatók gyakorlati ismereteket szerezhetnek. Ez jó lehetőség, hogy a kar és az egyetem igazolja, hogy megfelelő elméleti képzés mellett a gyakorlati problémákra érzékeny diákok végeznek itt, olyan szakemberek, akik innovációs ismereteikkel fejleszthetik a hazai élelmiszeripart - vélekedett. Hozzátette: csak két és fél-három év múlva látszanak majd az eredmények, de bíznak a sikerekben.
Palkovics László megbízott rektor-helyettes hangsúlyozta: az egyetem a képzési megállapodásokkal megerősíti kapcsolatait a vállalati partnerekkel. Úgy látja, a Szent István Egyetem a legerősebb és legnagyobb agrár-felsőoktatási intézmény, amely a mezőgazdaság csaknem minden részét lefedi.
Figler Kálmán kancellár azt mondta, hiánypótló esemény a mai, mert az oktatást és a vállalati szférát közelebb kell hozni egymáshoz.
Az esemény végén az egyetemi kar és a vállalatok képviselői aláírták a duális képzési megállapodásokat. (MTI)


Látogatottság: 665
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision