Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.02.24 13:35
Nyárra készül el a gödöllői kormányablak
Nyomtatható verzió

Várhatóan idén júliusban kerülhet sor a gödöllői kormányablak átadására, ami azonban nem jelenti egyúttal az okmányiroda megszűnését – mondta el a Rádió Orientnek Urbanics Gábor. A Gödöllői Járási Hivatal vezetője kiemelte: illetékességi területükön három nagyobb városban okmányiroda, további két településen pedig a magas ügyfélszám miatt kirendeltség működik. A beszélgetés itt hallgatható meg.

Mint a Rádió Orient honlapján olvasható, a fővároshoz közeli Gödöllői Járási Hivatalhoz 15 település tartozik, s 142 ezer fős lakosságával ez számít Pest megye legnagyobb járásának. Másik speciális tulajdonsága, hogy illetékességén belül több város is található, mint Veresegyház, Pécel, Kistarcsa, Kerepes és Isaszeg. A foglalkoztatási, a Népegészségügyi, az Állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési, valamint az Építési osztályok illetékessége azonban még ezen túl az Aszódi Járáshoz tartozó 11 településre is kiterjed – mondta Urbanics Gábor. „Szakigazgatási szinten tehát összesen 26 települést, s mintegy 180 ezer lakost látunk el” – tette hozzá. Emellett két kiemelt élelmiszerbiztonsági projektjük van: a Sziget Fesztivál, valamint a Forma 1-es rendezvény ellenőrzése.
A járási hivatalok 2013. január elsejei létrehozásakor az önkormányzattal történő előzetes megállapodás következtében ingyenes használatba kapták azokat az ingó- és ingatlan vagyonelemeket, amelyekből azután a hivatal gazdálkodni tud. A feladatok átvételekor pedig három olyan okmányirodát is át kellett venniük, ahol addig az önkormányzat látta el az ügyfélszolgálatot: ilyen volt Gödöllőn, Veresegyházán és Pécelen – sorolta a hivatalvezető, hozzátéve, hogy ennek ellátását személyi állománnyal együtt vette át a járási hivatal. „Az okmányirodákon kívül még két nagyobb településen működik kirendeltség – Veresegyházán és Pécelen – ahol azt a magas ügyfélszám indokolja” – emelte ki. Hozzátette: az ügysegédi rendszer pedig lehetővé teszi, hogy hetente legalább egy alkalommal minden településre ellátogassanak a munkatársak, akik ilyenkor azokat az iratokat is átveszik, amit ott helyben nem tudnak elintézni.
E járás területe sem marad már sokáig kormányablak nélkül: várhatóan júliusban adják át az integrált kormányzati ügyfélszolgálati irodát. „Ez azonban nem jelenti automatikusan az okmányiroda megszűnését” – hívta fel a figyelmet Urbanics Gábor.


Látogatottság: 1143
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision