Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.04.24 21:01
Ifjú tehetségeink hangversenye
Nyomtatható verzió

A Frédéric Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskola nemes hagyománya az Ifjú Tehetségeink Hangversenye, amely évek óta a Gödöllői Szimfonikus Zenekar közreműködésével zajlik. Az idei bemutatkozásra ma került sor a Művészetek Háza színháztermében. A növendékek hamisítatlan koncertkörülmények között csillanthatták meg tehetségüket, az őket kísérő, nem egyszer évtizedek óta a pályán lévő művészek pedig értő füllel fedezték fel maguknak a jövendő muzsikusokat, akikkel egyszer majd talán hosszabb ideig egy zenekarban játszanak.


A szimfonikusokat Horváth Gábor vezényelte, a műsort Fodor László vezette. Rendezte a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Alapítvány, társrendező a Continuo-Gödöllő Alapítvány volt.
A hangverseny Jancsó Edit zongorajátékával kezdődött (tanára Horváth Judit), majd Szilágyi Benjámin folytatta Haydn D-dúr zongoraversenyét a II. és a III. tétel előadásával (tanára Barta Katalin). Benjámin az est folyamán tenorkürtön is játszott (tanára Ella Attila). Ezen az estén furulyán Hegedűs Eszter játszott (tanára Bali János), hegedűn Szabó Anna (tanára Béres Ágota), Lázár Bíborka és Sivadó Brigitta (mindkettőjük tanára Juniki Spartakus.) Ella Tege  kürtön, Berkó Domonkos klarinéton játszott. (Tanáruk Lázár Attila illetve Fodor László.) Duettet énekelt Mozart Figaró házassága című operájából Szabó Petra és Królikowski Eszter. (Tanáruk Balogh Ágnes.)
A zenekar és a közönség ezen a napon zeneszerzőt is avatott. Sivadó Zsófia Fantázia című művét Fodor László filmzene értékűnek nevezte, a hallgatóság pedig nagy tapssal jutalmazta, mint ahogyan a többi növendék produkcióját is, elismeréssel illetve a sok éves tanulást, aminek eredményességét a hangverseny igazolta.   Látogatottság: 1064
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision