Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.05.26 11:30
Képviselő-testületi döntések

A képviselő-testület május 26-i ülésén elfogadta a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásának 2015. évi átfogó értékeléséről készített beszámolót. A dokumentum itt tekinthető meg.

Törvényi előírások alapján a képviselő-testület a múlt év őszén döntött az önkormányzat által fenntartott bölcsődék alapító okiratainak módosításáról. Az intézmények Szakmai Programját, Szervezeti és Működési Szabályzatát az Alapító Okirat módosított rendelkezéseit, valamint az egyes intézmények helyi adottságait is figyelembe véve vizsgálták felül. Az intézményi dokumentáció szerkesztése során minden intézmény alkalmazta a gyermekvédelmi törvény bölcsődei ellátásra vonatkozó előírásait, valamint a módszertani útmutatóban foglalt rendelkezéseket. A képviselő-testület elfogadta a városi Bölcsődék intézményi dokumentumainak módosításait.

A képviselő-testület a Gödöllői Mézeskalács Bölcsőde és a Gödöllői Palotakert Bölcsőde szervezeti átalakításával kapcsolatos döntéseket is hozott.  A két költségvetési szervet beolvadással egyesíti. A Gödöllői Mézeskalács Bölcsőde 2016. augusztus 31-vel megszűnik, jogutódja 2016. szeptember 1-vel az egyesítésben résztvevő (átvevő) intézmény a Gödöllői Palotakert Bölcsőde, amely Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde néven tovább működik.

A beolvadó intézmény alkalmazottjai átkerülnek a jogutód intézmény alkalmazásába, a megszüntetésre került költségvetési szerv dolgozóinak közalkalmazotti jogviszonya nem változik, az átalakítás következtében a munkáltató személyében történik változás, amelyről a munkáltató köteles tájékoztatni a munkavállalókat.

Az önkormányzat pályázatot ír ki a Gödöllői Egyesített Palotakert Bölcsőde intézményvezetői álláshelyének betöltésére.

A Gödöllői Mézeskalács Bölcsőde intézményvezetőjének vezetői megbízatása 2016. augusztus 31. napján jár le, a Gödöllői Palotakert Bölcsőde vezetőjének 2016. szeptember 30. napjáig szól a vezetői megbízatása. Az új intézmény vezetése érdekében a képviselő-testületnek azonban 2016. szeptember 1. napjával meg kell választania az új intézményvezetőt, ezért született most döntés a pályázati felhívás kiírásáról.

A képviselő-testület elfogadta gazdasági társaságai - a VÜSZI Nonprofit Kft., a Kalória Gödöllői Nonprofit Közhasznú Kft.,  a Művészetek Háza Kft., a Gödöllői Piac Kft., a Gödöllői Távhő Kft., a G-MAGISTRÁTUS Zrt. és az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. - 2015. évi gazdálkodási beszámolóit.

Megtárgyalták és elfogadták a Tormay Károly Egészségügyi Közalapítvány, a Segítség Közalapítvány a Gödöllői Új Művészet Közalapítvány, a Gödöllő és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány valamint a Gödöllői Sport Közalapítvány 2015. évi tevékenységéről készített beszámolókat.

Elfogadta a képviselő-testület a Grassalkovich kastély körül elhelyezkedő három önkormányzati ingatlan apportálását a Gödöllői Királyi Kastély Nonprofit Kft.-be. Az apportálásra január 21-én tett a testület szándéknyilatkozatot, amit a kastélyt működtető társaság taggyűlése elfogadott. A döntés révén a város törzsbetétje 45 millió 300 ezer forinttal emelkedik a kft-ben.

A képviselő-testület 10 évvel meghosszabbítja a Gloriosa ’96 Kereskedelmi Bt-vel kötött bérleti szerződését a Dózsa György út 12. szám alatt található földszinti önkormányzati tulajdonú helyiségre, amelyben 1996 óta virágbolt működik.

Javaslatot fogadott el a képviselő-testület egyes önkormányzati tulajdonú lakások bérleti szerződéseinek meghosszabbítására.

Folytatódik a városi szennyvízhálózat bővítése. Az Antalhegy I. ütem szennyvízcsatorna program megvalósíthatóvá vált. A vízjogi létesítési engedéllyel rendelkező tervdokumentáció I. üteme 101 ingatlant érint. Az érintett ingatlanok közül 75 tulajdonosa/használója már belépett a Gödöllői Víziközmű Társulatba, az általuk befizetésre kerülő érdekeltségi hozzájárulás összege 29,5 millió Ft. A Gödöllői Víz- és Csatornamű Beruházó Víziközmű Társulat az érdekeltségi hozzájárulás összegét megelőlegezi, azt az önkormányzat részére a beruházás fedezetére ez évben átutalja. A beruházás teljes összege az előzetes kalkuláció szerint 94,5 millió Ft. 65 millió Ft fedezetet az „Út és járdaépítés" beruházási keretből történő átcsoportosítás mellett biztosít a város.

A képviselő-testület a Gödöllői Református Egyházközség kérelmére a Református Templom felújításához és állagmegóvási munkálataihoz 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a működési tartalék terhére.

A templom épületén kívülről is jól látható állagromláson és a szükséges belső felújítási munkálatokon túl az elmúlt egy-két évben újabb gondként jelentkezett az, hogy a déli szárny jelentős mértékben süllyedni kezdett. Az egyházközség presbitériuma évek óta foglalkozik a templom általános felújítási programjának előkészítésével, azonban a megjelent süllyedés sürgetővé tette a helyreállítási munkálatok megkezdését.

A helyszíni szemlén megállapítást nyert, hogy a támogatási kérelem műszaki szempontból megalapozott. Az épület falán jelentkező repedések az épület süllyedésére utalnak. Számos helyen falszerkezeti vizesedések találhatók. A csapadékvíz elvezetésére szolgáló csatornarendszert kiépítették, de nagyobb esőzés esetén nem tudja azt elvezetni.

Az egyházközség a költségek fedezését több forrásból kívánja előteremteni: a gyülekezet tagjainak már három éve folyó céladakozása útján, emellett az Egyházközség pályázatot nyújtott be tavaly októberében az EMMI kiírt pályázatra, melynek elbírálása folyamatban van.

A Református templom a Főtér egyik meghatározó épülete és a helyi rendelet alapján a város védett épületei közé is tartozik.

A képviselő-testület a város nemzeti vagyonáról szóló önkormányzati rendeletben foglaltak szerint megállapította, hogy a volt városháza ingatlan közfeladat ellátásához feleslegessé vált, ezért az ingatlant a korlátozottan forgalomképes törzsvagyonból átsorolja az üzleti vagyon körébe.
A képviselő-testület az épület elbontását és a telekalakítást követő állapotra vonatkozó előzetes ingatlanhasznosítási pályázat kiírását rendelte el, hasznosítási elképzelések megismerése érdekében, az alábbiak szerint:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Gödöllő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete előzetes ingatlanhasznosítási pályázatot ír ki az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő, Gödöllő, Szabadság tér 7. szám alatti, 291/4 helyrajzi számú, 1839 m2 területű, kivett, városháza megnevezésű ingatlanra, a rajta lévő volt városháza épület teljes elbontását és a módosított szabályozási terv rendelkezései szerinti telekalakítást követő állapotra. Az előzetes pályázat célja az ingatlan hasznosítására vonatkozó érdeklődés felmérése.

Az előzetes pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:
• a tervezett hasznosítás részleteinek ismertetése,
• a hasznosítás formájának megjelölése,
• a tervezett funkció(k) bemutatása,
• a létesítendő épület főbb paramétereinek ismertetése,
• az ajánlott bruttó vételár, vagy bruttó területbérleti díj és a bérlet időtartamának megjelölése, továbbá nyilatkozat a pénzügyi fedezetről és a fizetési feltételekről,
• természetes személy esetén a pályázó személyazonosságának igazolása és az adóazonosító jel megadása, nem természetes személy pályázó esetén igazolás arról, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVl törvény 3. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a pályázó átlátható szervezet.

A kötelező pályázati elemeken felül a pályázó kötetlen formában, de legfeljebb két oldal tartalommal kiegészítheti a pályázatát.

A pályázat 2016. szeptember 5-én 8.00-tól 2016. szeptember 9-én 10.00-ig nyújtható be munkaidőben (hétfőn 8.00 - 12.00, 13.00 - 18.00, kedden, szerdán és csütörtökön: 8.00 - 12.00, 13.00 - 16.30, pénteken 8.00 - 10.00) a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltető és Vagyonkezelő Irodáján (VÜSZI Kft. irodaháza, 2100 Gödöllő, Dózsa György út 69.).

Az ajánlatokat zárt borítékban, személyesen és képviselő útján lehet benyújtani, a borítékon kizárólag a következő szöveg kerülhet feltüntetésre: „Pályázat a volt városháza ingatlanra".

A benyújtott pályázatokról átvételi elismervényt adunk. Postai, elektronikus és bármilyen más úton küldött pályázatokat nem fogadunk el. A személyesen benyújtott ajánlatok átvételére a kiíró képviseletében Dr. Kálmán Magdolna irodavezető és Tolnai Katalin főmunkatárs jogosult.

A pályázatok felbontására 2016. szeptember 9-én (pénteken) 11 órakor kerül sor a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltető és Vagyonkezelő Irodáján, a kiíró, Gödöllő Város Önkormányzata képviselőjének jelenlétében. A borítékbontás nyilvános és jegyzőkönyv készül róla.
 
A pályázatokat a gazdasági bizottság javaslata alapján a képviselő-testület értékeli.

A Gödöllői Mesék Háza (korábbi nevén Szent János utcai) Óvoda IV. számú épületének energetikai korszerűsítéséhez és a Széchenyi István utca útburkolatának felújításához pályázik állami támogatásra a képviselő-testület.
Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen hirdetett pályázatot. A kiírás szerint Gödöllő 30-30 millió forint támogatásra nyújthat be igényt, amihez ugyanekkora önrészt kell vállalnia.
Az óvodában a nyílászárók és a kazán cseréje szükséges, valamint a külső hőszigetelés. A Széchenyi István utca felújítása a 2016. évi útprogram része.

Az idei költségvetésben 41 millió forint fordítható sporttámogatásra. Ebből 18 millió forint jut a kiemelt támogatásban részesített egyesületek és szakosztályok támogatására. A GEAC atlétikai szakosztálya 6,3, a GEAC vívószakosztálya 4,7, a Gödöllői Röplabda Club 5,1, a GSK Asztalitenisz szakosztálya 1,9 millió forintot kap két részletben.
A nem kiemelt versenysport szakosztályok, egyesületek részére a következő összegeket hagyta jóvá a képviselő-testület:  Gödöllői Taekwon-do SE 1,2 millió forint, Grassalkovich SE 420 ezer forint, Jumpers Tánc és Sport KE 530 ezer forint, VUELTA SE 850 ezer forint.     
A szabadidős sportszakosztályokat, egyesületeket a következő támogatásban részesítették: Gödöllői Ördögök Rögby SE 250 ezer, Aikido Testgyakorló Egyesület 70 ezer, BIKE ZONE Kerékpáros Egyesület 160 ezer, Fujinaga Karate Do 140 ezer, Gödöllői Contact ITF Taekwon-do SE 180 ezer, Gödöllői Sakkbarátok Köre 100 ezer, Kirchoffer SE 200 ezer, Margita 344,2 Turisztikai és SE 140 ezer, Pelikán Horgász Egyesület 70 ezer, Sainó Karate-Do Közhasznú SE 110 ezer, Gödöllői Lovas Sport és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület 100 ezer, Gödöllői Muay Thai és Box Egyesület 200 ezer, Gödöllői Sport Klub - Tenisz Szakosztály 100 ezer, Gödöllői Sport Klub-HUN-TER Íjász 420 ezer, TIG-Diák Sport Egyesület 50 ezer, Gödöllői Wado Egyesület 160 ezer forint.



Látogatottság: 1482
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision