Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.08.18 14:52
Közeleg a GödöllŐsz
Nyomtatható verzió

Második alkalommal rendezi meg városunk a GödöllŐsz Fesztivált, ami szeptemberben és  októberben a már megszokottnál is színesebbé varázsolja a kulturális kínálatot. A szeptember 9-től november 12-ig tartó rendezvénysorozat az újdonságok mellett összefog több már népszerű gödöllői programot, mint például a szeptember 10-11-ig tartó Belvárosi Napokat, a Múzeumok Őszi Fesztiválját, az október 7-9. között zajló Nemzetközi Hárfa Fesztivált és az október 21-23-ig tartó XV. Liszt Fesztivált.


A GödöllŐsz Fesztivált a minőségi kulturális rendezvények iránti egyre nagyobb igényre alapozva a múlt évben rendezték meg első alkalommal, óriási sikerrel. Idén már több mint negyven művészeti eseményt: koncerteket, kiállításokat, színházi- és tánc produkciókat foglal magába.
A nyitóeseményekre szeptember 9-én kerül sor, 16 órakor adják át a Gödöllői Városi Múzeum felújított termeit, és ekkor nyílnak meg a szintén megújult állandó kiállítások, 19 órakor pedig a Gödöllői Szimfonikus Zenekar, a Gödöllői Városi Vegyeskar és Gyermekkar, a Szent István Király Oratóriumkórus és a Talamba Ütőegyüttes Gödöllő előadásában Orff Carmina Buranája csendül fel. Szólót énekel Sáfár Orsolya (szoprán), Gavodi Zoltán (kontratenor) és Haja Zsolt (bariton).
A rendezvénysorozat egyik jelentős eseménye az a különleges, október 14-én öt különböző helyszínen megnyíló kiállítás, amivel a várossá nyilvánításának 50. évfordulóját ünneplő
Gödöllő a település művészeti és kulturális életét meghatározó Remsey család előtt tiszteleg.
Gödöllői Városi Múzeum időszaki kiállítótermében a Remseyek híres bábszínházát állítják a központi helyre a mese, a játék, a varázslat szerepét hangsúlyozva művészetükben.

A Levendula Galéria tárlatán a Remsey család tagjainak jelentős grafikai munkája kerül előtérbe, a GIM-ház pedig a 2014-ben elhunyt Remsey Flóra kárpitjai mellett a textilművészetben újításként megjelenő fémszövéseit, illetve Remsey Dávid textilre tervezett nagyméretű digitális nyomatait mutatja be. A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ a képi, írott és elbeszélt emlékek segítségével emlékezik a Remsey családra, míg a Gödöllői Királyi Kastély Remsey Flóra stilizált természeti formákat dekoratív módon megjelenítő gobelinjeit, rajzait, terveit, valamint kárpitrekonstrukcióit tárja a közönség elé.
A két hónapos programsorozat részeként két nagyszabású előadással várja a táncművészet kedvelőit a Gödöllő Táncszínház; október 7-én az Egri Csillagok című táncjátékkal, 23-án pedig az „56 csepp vér” című produkcióval lépnek a közönség elé.
A GödöllŐsz Fesztivált november 12-én a kastély lovardájában a Gödöllői Városi Fúvószenekar 25 éves jubileumi koncertje zárja.


Látogatottság: 966
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision