Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.08.31 16:13
Szarvasbőgéstúrák és szakvezetések a Pilisi Parkerdőben
Nyomtatható verzió

A Pilisi Parkerdő Zrt. vadászok vezetésével éjszakai túrákat szervez, amelyeken a gímszarvasok bőgését hallgathatják a résztvevők - közölte az erdőgazdaság szóvivője szerdán az MTI-vel. A túrák az erdőgazdaság budapesti, visegrádi, valkói erdészetében és a Budapesti Vadasparkban lesznek szeptember közepétől október végéig, helyszínenként változó időpontokban.



Lomniczi Gergely elmondta: a szarvasbőgéstúrákon egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak, és a helyszínen részvételi díjat kell fizetni. Ajánlott lámpával és távcsővel felszerelkezni, illetve az időjárásnak és a terepnek megfelelő öltözékben és lábbeliben érkezni.
A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges, amelynek részletei a www.parkerdo.hu oldalon olvashatók.
A túra résztvevői hivatásos vadász vezetése mellett ismerhetik meg az esti erdők hangjait, valamint szarvasbikák nászhangját, a szarvasbőgést is. A gímszarvas kifejlett, párzásra kész bikái nász idején, szeptember tájt bőgéssel hívják fel magukra a szarvastehenek figyelmét, míg a háremüket őrző hímek riválisaik elriasztása, erejük fitogtatása céljából is bőghetnek - ismertette a szóvivő.
A bőgés az állatok fizikai állapotáról, méretéről és a vérmérsékletéről is információkat adhat. A többszólamú és változatos hangerejű szarvasbőgés alkonyattól kezd erősödni, mert a nagyvad nem kedveli a hőséget.
A Pilisi Parkerdő Zrt. az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektár erdőterületet kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén. A cég kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmilliónyian látogatják, a kirándulókat csaknem 1000 kilométer jelzett turistaút, mintegy 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal és több kilátó várja.


Látogatottság: 973
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision