Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.09.28 22:55
Megnyitották a gödöllői arborétumot a látogatók előtt
Nyomtatható verzió

Már ismét látogatható a gödöllői arborétum, ahová szeptember 18-án lezuhant két egymással összeütköző kisrepülőgép - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szerdán az MTI-vel. A balesetben négyen meghaltak, köztük egy nyolcéves gyerek.

Az első vizsgálatok szerint egy Cessna 182-es ejtőernyősöket vitt ugrani, és már visszatérőben volt a gödöllői repülőtérre, amikor egy Piper 28-as sétarepülésre indult, fedélzetén három emberrel. A Cessna normál tempóban süllyedt, amikor bekövetkezhetett a baleset.
Mindkét repülőgép súlyosan roncsolódott, a fedélzetükön tartózkodó négy ember - a Cessna pilótája, a Piper pilótája és két utasa - meghalt. A helyszíni szemle tapasztalata szerint a kisgépek nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve értek földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letört egy nagy darab. A szemle megállapításai arra engednek következtetni, hogy a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek, miközben a Cessna leszálláshoz készült, a Piper pedig emelkedőben volt - közölte korábban Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője.
A roncsokat szeptember 19-én elszállíttatta a rendőrség. Az arborétumot szeptember 26-án nyitották meg - válaszolta az MTI érdeklődésére a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.
Lomniczi Gergely elmondta: az arborétumban mindössze pár tíz négyzetméteren keletkezett kár (ami a 2014-es jégtörés következményeihez képest ez csekélynek mondható), részben azért, mert a gépek zuhanását nem követte tűz. A helyreállítást a Pilisi Parkerdő Zrt. fogja végezni, a költségek várhatóan nem haladják meg a százezer forintot - tette hozzá.
A repülőbaleset okait, pontos körülményeit, valamint esetleges felelőseit több szerv, közöttük a KBSZ is vizsgálja. Bajkó Erika kommunikációs vezető az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy vizsgálatuk első részeredményeiről leghamarabb a jövő héten adható információ.

MTI


Látogatottság: 691
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision