Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2016.09.30 15:06
Kutatók éjszakája az egyetemen
Nyomtatható verzió

Rengeteg színes, ingyenes program és máskor nem látogatható helyszín várja a tudomány iránt érdeklődőket pénteken, a Kutatók éjszakáján a gödöllői egyetemen.



A botanikus kertben a látogatók megismerkedhetnek a fatermetű füvek, a bambuszok dzsungelhangulatot árasztó gyűjteményével, megtudhatják, hogy lehet-e hasznos egy gyomnövény, megkóstolhatják a vaddohány-, a napraforgó-, a repce-, a hárs-, az akác- és a selyemkórómézet, valamint szabad szemmel és mikroszkóp alatt is megvizsgálhatják a gombák titokzatos világát.
A gépészmérnöki kar szervezésében az aulában felépített Bosch LED-falon lehet kipróbálni a folyamatos figyelemre és a pontos munkavégzésre való alkalmasságot, míg a mérnökinformatikai központ előtt délután a csúcstechnika mutatkozik be. A vállalkozó kedvűek olyan traktorba ülhetne be, amelyben a kormányt sem kell megfogni, hiszen a gépet műhold irányítja az előre kijelölt úton.
A gödöllői campuson a Kutatók éjszakája alkalmából negyedszer rendezik meg az éjszakai nyelvvizsgát, de lesz szakfordítói nyelvi felmérés, angol és német nyelvű játékos országismeret és multikulturális etikett is. A próbavizsga sikeresség esetén sem ad bizonyítványt, ugyanakkor "éles helyzetben" készít fel a megmérettetésre.
A programban szerepel az idei egercsehi falukutató tábor résztvevőinek élménybeszámolója is, amelyet Falun élni: kihívás? címmel kerekasztal-beszélgetés követ az eddigi faluszemináriumi kutatásokkal érintett települések vezetőinek részvételével.
A látogatók 10-10 percre "elfoglalhatják" a gazdaság- és társadalomtudományi kar dékáni irodáját is, fényképezkedhetnek a kari vezető íróasztalánál, és betekintést nyerhetnek a dékán munkájába is.
Természetesen idén sem maradnak el a fizikai és kémiai kísérletek, melyek főként a középiskolásokat vonzzák, a rendelkezésre álló helyek azonban már előre beteltek.
MTI


Látogatottság: 978
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision