Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Önkormányzati hírekKeresés:   
2016.10.14 18:37
A Világ felett – Megnyílt a Remsey kiállítás
Nyomtatható verzió

Október 14-én, pénteken, öt helyszínen nyílt meg a kiállítás, amivel a várossá nyilvánításának 50. évfordulóját ünneplő Gödöllő a település művészeti és kulturális életét meghatározó Remsey családot mutatja be.


Az ötlet eredetileg Remsey Flórától származott, aki két évvel ezelőtt vetette fel, hogy legnagyobb álma teljesülne azzal, ha Gödöllő jeles évfordulóján egy családi kiállítást rendezhetne, ahol nagyapja, Remsey Jenő, édesapja, Remsey Iván, saját maga és fia, Remsey Dávid alkotásai lennének láthatóak. Ezt az álmot teljesíti most a város, aminek megvalósulását azonban Remsey Flóra már nem élhette meg. A település vezetői, kulturális csoportjai most előtte is tisztelegnek a Gödöllői Városi Múzeumban, a GIM-házban, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban, a Gödöllői Királyi Kastélyban és a Levendula Galériában látható összeállítással.
A Gödöllői Városi Múzeumban rendezett ünnepélyes megnyitón Gémesi György polgármester mondott köszöntőt, a kiállítássorozatot Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg.
A Múzeum időszaki kiállítótermében a Remseyek híres bábszínházát állították a központi helyre a mese, a játék, a varázslat szerepét hangsúlyozva művészetükben. A Levendula Galéria tárlatán a Remsey család tagjainak jelentős grafikai munkája került előtérbe, a GIM-ház pedig a 2014-ben elhunyt Remsey Flóra kárpitjai mellett a textilművészetben újításként megjelenő fémszövéseit, valamint Remsey Dávid textilre tervezett nagyméretű digitális nyomatait mutatják be. A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ a képi, írott és elbeszélt emlékek segítségével emlékezik a Remsey családra, míg a Gödöllői Királyi Kastély Remsey Flóra stilizált természeti formákat dekoratív módon megjelenítő gobelinjeit, rajzait, terveit, valamint kárpitrekonstrukcióit tárja a közönség elé.
Szombaton és vasárnap valamennyi kiállítás ingyenesen tekinthető meg, és mind az öt helyszínen kísérőprogramok várják az érdeklődőket.
A Gödöllői Városi Múzeumban október 15-én, 10 órától Bábkészítés lesz a Színháztörténeti Múzeum munkatársaival, a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban pedig ugyanebben az időpontban Borbáth Péter és Remsey Dávid interaktív könyvbemutatójára kerül sor.
Szombaton délután a Gödöllői Királyi Kastélyban 15 órától „Flóra kertje" címmel kézműves foglalkozást tartanak, majd 16 órakor Baliga Kornél "Kastélykárpitok" című előadására kerül sor.
A Levendula Galériában 16 órától beszélgetésre várják az érdeklődőket, akiknek gödöllői művészek mesélnek a Remsey családról.
Gödöllői Iparművészeti Műhelyben október 16-án vasárnap tartanak nyílt napot. Ennek keretében 11 órától Farkasvölgyi Éva kárpitművész, a GIM-házban működő szövőcsoport művészeti vezetőjének vetítéssel egybekötött előadására kerül sor.
A kiállításhoz kapcsolódóan két katalógus is megjelent. Az egyik, a Világ felett címmel, az öt tárlat anyagát mutatja be, a másik pedig Remsey Iván életművét ismerteti.
Látogatottság: 1364
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018
2017


20162015
*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision