Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
 1  2  3  4  5  6  7
 8  9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.01.26 12:43
Dr. Lantai Csaba váltotta az alpolgármesteri tisztségben Gyenes Szilárdot
Nyomtatható verzió

A képviselő-testület idei első ülésén, amit ma tartottak a VÜSZI Nonprofit Kft. székhelyén, családi okok, harmadik gyermekének közelgő születése miatt a Balassagyarmatról bejáró Gyenes Szilárd bejelentette lemondását az alpolgármesteri tisztségéről. A képviselők titkos szavazással 11 igen, 1 nem szavazattal és 3 tartózkodással dr. Lantai Csabát, a VÜSZI Kft. eddigi ügyvezető igazgatóját választották meg új alpolgármesternek. A képviselő-testület Domonkos Ernőt, a polgármesteri hivatal munkatársát határozatlan időre kinevezte a VÜSZI Kft. ügyvezető igazgatójának.


A testület 11 igen, 2 nem és 2 tartózkodással elfogadta Gödöllő 2017. évi költségvetését, továbbá az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok - a VÜSZI Nonprofit Kft., a Kalória Nonprofit Kft., a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft., a Gödöllői Távhő Kft., a Gödöllői Piac Kft. és az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. - 2017. évi üzleti tervét.
A következőkben jóváhagyták a G-Magistratus Zrt. 2016. évi tevékenységet záró éves beszámolót, majd módosították a város 2016. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletet.

A képviselő-testület a gödöllői közoktatási intézmények miniszteri döntéssel végrehajtott államosítását követően osztott használatú ingatlanok üzemeltetéséről szóló szerződés megkötéséről rendelkezett a Dunakeszi Tankerületi Központtal. Többségében sport célú ingatlanrészek maradnak az önkormányzat használatában.
Ezek közé tartozik az Erkel iskola tornaterme, a Hajós iskola tornacsarnoka és uszodája,  a Damjanich iskola tornacsarnoka,  a Petőfi iskola kosárlabdacsarnoka és Török Ignác Gimnázium tornacsarnoka.  Ugyancsak megállapodás született a besnyői iskola színháztermének osztott használatáról is.

Az érintett munkáltatók és munkavállalók érdekeit, valamint a terület  hosszú távú fejlesztési célkitűzéseit figyelembe véve a képviselő-testület nem támogatta a Gödöllő Állami Telepek vasúti megállóhely megszüntetését.
A megállóhely bezárása költségcsökkentő lehetőségként merült fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban, miután a Budapest-Hatvan vasútvonal rekonstrukciója a vártnál kevesebb Európai Uniós forrást nyert el.
Az önkormányzat a szándékról értesülve egyeztetést kezdeményezett a megálló környezetébe működő cégekkel. A megbeszélésen a résztvevők egyértelmű kérése volt a megállóhely megtartása.
A megállóhely lakóterület kiszolgálásában is érintett és fontos szerepet kaphat a város stratégiai terveiben szereplő, a területet érintő rekreációs fejlesztések (Arborétum, tavak fejlesztése) megvalósítása esetén is. 

A város pályázatot nyújt be a Várkapitányi lak díszítő falkép-restaurálási munkáinak támogatására a Nemzeti Kulturális Alap által kiírt felhívásra. Nyertes pályázat esetén rendelkezésre bocsátja a megvalósításhoz szükséges önerőt legfeljebb 13 millió forint értékben.
Az épület felújítása a korábbi döntéseknek megfelelően szakaszosan történik. Az I. ütemben a Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert pályázati támogatásból újulhatott meg a tetőzet és a közbenső fafödém.

A Nemzetgazdasági Minisztérium önkormányzati belterületi utak építésének támogatására kiírt pályázat felhívására a Szent-Györgyi Albert utca 3-as számú főúttól a vasúti felüljáróig terjedő szakaszával valamint a Fürdő utca Faiskola tér és Isaszegi út közötti szakaszával igyekszik forrást szerezni a város.  A tervezett projekt összköltsége 63,3 millió forint, az igényelt támogatás 53,8 millió forint, az önerő 9 és félmillió forint.

Felülvizsgálták az önkormányzat 2013-ben elfogadott, azóta évente módosított  létesítménygazdálkodási szabályzatát is. Mint ismert, január 1-jétől az iskolák működtetését a Dunakeszi Tankerületi Központ vette át. A létesítménygazdálkodás rendszerében az iskolák működtetői feladatainak elvesztése olyan mérvű változást jelent, aminek kezelése érdekében most új szabályzatot készítettek.

A képviselők ügy döntöttek, hogy  a Sourcing Hungary Kft. által szervezett önkormányzati csoportos közbeszerzésben vásárolják meg az intézményi és közvilágítási célú villamos energiát.
Az önkormányzat és intézményei, egyes gazdasági társaságai már négy éve versenypiaci körülmények között szerzik be a villamos áramot. Az eddigiekben lefolytatott eljárások révén kedvező árat sikerült elérni. 

Szándéknyilatkozatot ad a képviselő-testület a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek (MEOESZ) Szövetsége részére arról, hogy az önkormányzati tulajdonú volt vásártér ebrendészeti telepen kívüli területét hosszú távra, kinológiai bázis létesítése és fenntartása céljára bérbe adja.
A MEOESZ több feladatot ellátó, a 9 nemzeti kutyafajtát (komondor, kuvasz, puli, pumi, mudi, rövidszőrű magyar vizsla, drótszőrű magyar vizsla, erdélyi kopó és magyar agár) bemutató és változatos rendezvényeknek helyet biztosító bázist szeretne kialakítani.  Korózs András, a szövetség elnöke és munkatársai megtekintették a szóba jöhető területeket, és az említett ingatlant találták a legalkalmasabb helyszínnek, amit legalább 20 évre bérbe kívánnak venni.

A képviselő-testület a Pest Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívásában foglaltakkal egyetértve módosította a helyi adókról szóló rendeletét.

A nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében a képviselő-testület felülvizsgálta a helyi önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat közötti együttműködési megállapodásokat. 

Bárdy Péter, a Segítség Közalapítvány kuratóriumi elnökének halála miatt a képviselő-testület kiegészítette a kuratóriumot, tagnak választotta Szabó Sándort, a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület elnökségi tagját.

A korábbi évek kedvező tapasztalatai alapján a képviselő-testület a polgármesteri hivatalban a rendes szabadság kiadására igazgatási szünetet rendelt el július 24-től augusztus 4-ig. Az igazgatási szünet alatt ügyeletet kell biztosítani.

Havi 50 ezer forint béremelésben részesül az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. ügyvezetője, Laurán Csaba. Az önkormányzati gazdasági társaságok vezetőinek bérét tavaly májusban rendezték.  Mivel az Erzsébet Királyné Szálloda Kft. alapítása óta akkor még csak pár hónap telt el, a polgármester abban az időpontban nem tartotta volna korrektnek az ügyvezető bérének megemelését.

Elfogadták a képviselő-testület 2017. I. félévi munkatervét. A soron következő ülésekre február 23-án, március 23-án, április 27-én, május 25-én és június 22-én kerül sor.









Látogatottság: 1970
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision