Gödöllő

Városi Információs Portál

Alapértelmezett verzió English version
Polgárok Turizmus Ügyintézés Gazdaság Hírek
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
         1  2  3
 4  5  6  7  8  9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Önkormányzati hírek



Keresés:   
2017.02.27 20:09
Sportdíj átadó Gála 2017 - Egy vívó, röpisek és atléták a fő díjazottak
Nyomtatható verzió


Szörényi István az év edzője, Czakkel István Gödöllő Sportjáért díjat vehette át február  27-én.



A díjátadó elején egy perces néma felállással emlékeztek az egybegyűltek a 2016 márciusában elhunyt Bontovics Babett taekwon-dosra.

A gálán a legjobb egyéni felnőtt sportolónak Gémesi Csanád kardvívót, a csapatjátékos felnőtt kategóriában a röplabdázó Takács Dorotit választották, míg az év edzője Szörényi István atlétika edző lett.

A hagyományoknak megfelelően a 2016. évi eredmények alapján a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumának tagjai, a beérkezett szavazatok elbírálását követően ítélték oda a legjobbaknak a díjakat.

Az Év egyéni és csapatjátékos, utánpótlás és felnőtt, az Év Edzője, a 16 év alatti dobogósok, a „Jövő Reménysége”, valamint a Gödöllő Sportjáért kategóriákban vehették át a jelöltek a díjakat, továbbá itt adták át a GEAC aranykoszorús jelvényeit is.

Dr. Gémesi György polgármester és dr. Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektorának köszöntőjét követően a szokásoknak megfelelően előbb a GEAC aranykoszorús jelvényeit vehették át az egyetem rektorától az egyetemen tanuló vagy ott tanult és ott kiemelkedő sportolói tevékenységet végzők. A díjazottak voltak: Martinecz Gyula asztaliteniszező, Kriszt Botond atléta és Dohi Zoltán vívó.

Városunk polgármestere megnyitó beszédében elmondta, hogy Gödöllő kiemelten kezeli a sportot, legyen az versenysport vagy akár szabadidős tevékenység és természetesen gratulált az összes sportolónak, edzőnek és klubvezetőnek az eredményes munkájukhoz.

Az Év sportolója egyéni felnőtt kategóriában az előző évi eredményei alapján Gémesi Csanád, a GEAC Vívó szakosztályának kardvívója lett. Edzője: Navarrete József. Ebben a kategóriában második díjat vehetett át Kaptur Éva atléta (GEAC Atlétika szakosztály), míg harmadik díjban részesült Szekeres Viktória hegyikerékpározó (1 WD MSE KTE Teszt Team).

Az Év sportolója csapatjátékos felnőtt kategóriában Takács Doroti, a PENTA-GRC röplabdázója lett az első, edzője: Szabados István, míg második díjat vehetett át ebben a kategóriában Seregi Dominika (Vuelta SE) ritmikus gimnasztikázó.

Az Év edzője kategóriában a kuratórium tagjai Szörényi Istvánt, a GEAC atléta rúdugró edzőjét választották az év edzőjének, míg a Gödöllő Sportjáért díjban ezúttal Czakkel István íjász edzőt részesítette a kuratórium, aki idén ünnepli 70. életévét.

Az Év sportolója utánpótlás egyéni kategóriában első díjat vehetett át Simonváros Csanád, a GEAC rúdugrója, edzője: Szörényi István. Második díjat kapott Faragó Levente (Gödöllői Taekwon-do SE) teakwondozó, míg harmadik díjban részesült Nguyen Jázmin (Vuelta SE) ritmikus gimnasztikázó.

Az utánpótlás csapatjátékos kategóriában Tóth-Bagi Réka röplabdázót (PENTA-GRC) választották meg a 2016-os év sporteredményei alapján a legjobbnak. Második lett ebben a kategóriában Józsa Balázs Gábor kézilabdázó (Gödöllői KC).

Díjakat kaptak még egyéni és csapat utánpótlás kategóriában a 16 év alattiak országos bajnokságban vagy tanévi Diákolimpián dobogós helyen végzett egyéni sportolók és csapatok, valamint a Jövő Reménységei kategóriában is átvehették a klubjuk által javasolt, 14 év alatti sportolók díjaikat.

Csapatban a GEAC Atlétika szakosztályából a serdülő férfi rúd csapat (Hajdú Dániel, Magyari Benedek, Mihály Ádám, Molnár Dániel, Orbán Andor) és a 4x400-as ifjúsági leány csapat (Csernyánszky Sára, Király Adél, Kriszt Katalin, Horváth Dorottya) vehetett át egy-egy kupát. A röplabdázóknál a ifibajnok leány csapat (Albert Anna, Halla Petra, Harangozó Laura, Harangozó Lili Anna, Hemmert Kira, Hemmert Yvon, Kalotai Zsófia, Kovács Adél, Maurer Katalin, Nagy Andrea, Nagy Zsuzsanna, Radomszki Boglárka, Takács Doroti, Tóth-Bagi Réka), a vívóknál az újonc férfi kard (Grosso Márkó, Révész Márton, Várkonyi Bence) és az újonc női kard csapat (Bata Édua, Bévíz Dorottya, Missurai Pálma, Váray Réka) nyert bajnokságot. A Grassalkovich SE versenyzői is kiválóan szerepeltek. Ennek köszönhetően a Serdülő I. leány páros (Kőhler Kitti, Szabó Csilla), a Serdülő I. leány trió (Darabont Júlia, Lőrincz Boglárka, Zamecz Kitty), a School Class trió (Ádám Alexandra, Márta Blanka, Rezsabek Janka), a Gyermek páros (Bagyin Eszter, Szabó Bogdán) és a Gyermek páros (Ábrahám Zita, Varga Levente) is átvehették a bajnoki címük után járó kupát.

Ugyanebben a kategóriában, egyéniben is születtek kiváló, dobogós helyezések több sportágban is. Az egyéniben országos versenyen vagy Diákolimpián dobogón végzett sportolók szintén egy-egy kupát vehettek át.
A díjazottak:
Bike Zone Gödöllői Kerékpáros Egyesület sportolói: Kiss Emma Lotti, Kiss Nikoletta Bettina, Kiss Vince Dániel, Rónay Bálint, Rónay Kristóf, Sike Lili Alexandra.
Gödöllői Sport Klub Íjász szakosztály sportolója: Rompos Laura.
Gödöllői Taekwon-do Sport Egyesület sportolói: Bőti Bettina, Csizmadia Máté, Drobni Dániel, Faragó Zétény, Görgei Levente, Lukács Zoltán, Polgár Kristóf, Polgár Patrik, Tóbiás Boglárka, Tóth Bertalan, Tóth Panna.
GEAC Atlétika szakosztály sportolói: Bánovics Dorottya, Bánovics József, Eszenyi Napsugár, Fekete Levente, Földi Bence, Juhász Nándor, Király Adél, Kondrák Réka, Mihály Ádám, Németh Nóra, Németh Vera, Soos Levente, Szőke Kiss Jácint, Váczi Dániel, Váczi Kamilla, Varga Evelin.
GEAC Vívó szakosztály sportolói: Missurai Pálma, Zászkaliczky Piroska.
Saino Karate-Do Közhasznú Sportegyesület sportolói: Ács Dorottya, Ács Julianna, Berényi Tamás, Csighy Dániel, Farkas Eszter, Juhász Tamás, Kelemen András, Kelemen Botond, Kelemen Csaba, Lajber Borbála, Lauber Zille, Lovász Nóra, Péter Lea.

A Jövő Reménységei díjakat azok a 14 év alatti tehetséges fiatalok kapták, akik eddigi pályafutásuk során felhívták magukra a figyelmet, és akiktől a jövőben még jobb eredményeket várhatunk. A díjazottak: Bali Zsófia (Gödöllői Taekwon-Do Sport Egyesület), Juhász Emma (KTC-VUELTA SE ritmikus gimnasztika szakosztály), Szőke Kiss Anna és Soos Levente (GEAC atlétika szakosztály), Vecsey Fanni (Penta-Gödöllői Röplabda Club), Bata Édua (GEAC vívó szakosztály), Mosonyi András (Gödöllői Sport Klub kosárlabda szakosztály), Kelemen Botond (Saino Karate Do. Közhasznú Sportegyesület), Nagy Péter (Kirchhofer SE), Pozsgai Károly (Gödöllői Kézilabda Club).

A díjakat dr. Gémesi György polgármester, dr. Pappné Pintér Csilla és dr. Lantai Csaba alpolgármesterek, Tokai Norbert a Gödöllői Sportközalapítvány elnöke, Erdélyi Zsófia olimpikon, Pecze Dániel, a Gödöllői Szövetség a Sportért elnöke, és Tóth Tibor a Gödöllői Szövetség a Sportért Diáksport Bizottságának elnöke adták át.
 
A rendezvényt Kókai Zoltán labdazsonglőr bemutatója, továbbá Danics Dóra és a Cimbaliband zenekar közös előadása színesítette.









































Látogatottság: 3888
Keresés

DÍJAK, ELISMERÉSEK

2018




2017






2016



2015




*

Városimázs filmek
Filmek - A Szecesszió Éve Gödöllőn
                                       

Időjárás

az

előrejelzése


Copyright © 2010
Gödöllő Város Önkormányzata
Adatvédelem|Médiaajánlat
Impresszum|Technikai információk|Oldaltérkép
Powered by Webgyár
Design by Monokrome Vision